İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu, Gazze'deki Büyük Ömer Camii'ni aydınlattı

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu, Gazze'deki Büyük Ömer Camii'ni aydınlattı

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), İsrail saldırılarında elektriksiz kalan ve aylarca karanlıkta ibadet yapılan Gazze'deki...

İSTANBUL (AA) - İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), İsrail saldırılarında elektriksiz kalan ve aylarca karanlıkta ibadet yapılan Gazze'deki Osmanlı yadigarı Büyük Ömer Camii'ne kurduğu güneş enerjisi panelleri ile elektrik sağladı.

İDDEF'den yapılan açıklamaya göre, federasyon eğitim ve insani yardım çalışmalarının yanı sıra dünyanın farklı bölgelerinde cami, mescit ve medrese gibi kalıcı eserler inşa ederken, aynı zamanda onarım projeleriyle İslami eserlere sahip çıkıyor.

Bu kapsamda son olarak Filistin'in Gazze şehrindeki Osmanlı Devleti'nden yadigar Büyük Ömer Camii için harekete geçen İDDEF, "Aydınlatma Projesi" ile camiye sürdürülebilir elektrik sağladı.

Mum ışığında ibadetlerini sürdüren cemaat ve hafızlığa devam eden çocuklar ve gençler, uzun süre sonra gelen elektrik aydınlığının şükrünü eda ederek namaz kıldı.

İDDEF, Gazze'de Osmanlı yadigarı Büyük Ömer Camii'ni ve cemaatini karanlıktan kurtaran çalışmaya destek olan tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.