İnsani yardım ekipleri İtalya'ya gidiyor

İnsani yardım ekipleri İtalya'ya gidiyor

İtalya'da 90 kişinin öldüğü ve 50 bine yakın kişinin evsiz kaldığı deprem bölgesine Türkiye ve Yunanistan'dan yadım kuruluşları gidiyor.

Türk Kızılayı, deprem nedeniyle bölgeye 2 uzmandan oluşan insani yardım ekibi gönderecek.
Yunanistan'dan bir yardım ekibinin depremin meydana geldiği İtalya'da gideceği bildirildi.

Yunan basın-yayın organları,''Rescue Gr'' adlı sivil toplum örgütünden 3 tecrübeli uzmanın, insani yardım çalışmalarında görev almak üzere akşama doğru Selanik kentinden İtalya'ya hareket etmelerinin planlandığını duyurdu.

Atina Haber Ajansı (ANA), ses dalgalarını tespit eden bir cihazın da grup tarafından bölgeye götürüleceğini kaydetti.

Öte yandan, ANA'ya konuşan uzman grup üyesi Hristos Nikolaidis, ''Bölgeye götürülecek özel bir ekipmanla, göçük altında kalan insanların yerlerini tespit etmeye çalışacağız. Dışişleri Bakanlığı ve Roma Büyükelçiliği ile temaslarda bulunduk. Bölgede Yunanlı üniversite öğrencileri de var'' diye konuştu.

Deprem bölgesinde bulunan Yunanlı öğrencilerin ailelerini İtalya'ya götürecek olan bir uçağın ise akşam üstü saatlerinde Atina Havaalanı'ndan yola çıkacağı, İtalya'da bulunan Yunanlıları Yunanistan'a getirecek ''Aegean'' havayollarına ait ücretsiz bir seferin ise organize edilmekte olduğu belirtildi.

Öte yandan, Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İtalya'nın yardım istemesi halinde bölgeye uzman grup ve insani yardım götürecek C-130 tipi bir uçağın hazırda beklediği kaydedildi.

-BAŞ SAĞLIĞI MESAJI-

Bu arada, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'in İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'ye depremde yaşamını yitirenler için baş sağlığı mesajı gönderdiği bildirildi.

Basın-yayın organlarının bildirdiğine göre Karamanlis, mesajında, ''Geçmişte depremler nedeniyle acı çekmiş olan Yunanistan, İtalya'ya söz konusu trajediyle mücadele edilmesi için yardım sağlamaya hazırdır'' ifadesini kullandı.



Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :