İnsanlık dışı olay

İnsanlık dışı olay

Bu skandal fotoğraf, Yeni Akit Gazetesi'nde yayımlandı. Fotoğrafta iki kişi var. İkisi de asker üniformalı.

Bu skandal fotoğraf, Yeni Akit Gazetesi'nde yayımlandı. Fotoğrafta iki kişi var. İkisi de asker üniformalı. İddiaya göre; sağ tarafta bir şey fırlatıyormuş gibi elini uzatan kişi, Balıkesir 9. Üs 191. Filo'da görevli Pilot Üsteğmen Cevdet T .Dart tahtasının önünde hedef olarak bekletilen ise bir mehmetçik.

 

 

Fotoğrafı skandal yapan ise konusu. İsmi belirtilmeyen er, dart tahtasının önünde duruyor. Üsteğmen Cevdet T. olduğu iddia edilen subay da elindeki oku, erin kafasına hedef alarak fırlatıyor. Hazırolda durdurduğu Mehmetçik'e ok atan Teğmen Cevdet T. son derece neşeli gözüküyor. Yüzü gülümsüyor. Erin ise elleri yanda, ayakları kapalı kıpırdamadan duruyor. Kim olduğu belli olmayan 3. kişi ise subayın insanlık dışı bu hareketini fotoğraflaştırıyor.

 

Teröristler yerine mehmetçiği hedef tahtasına oturtan bu korkunç olay, başta şehit aileleri olmak üzere, bütün asker yakınları ve toplumun kanını dondurdu. Bu fotoğrafta yer alan ve askeri hedef alan kişinin, milletin Peygamber ocağı bildiği ordusunun bir komutanı olması herkesi şok etti.

 

Aslında bu bir ilk değil. Milletin göz bebeği ordumuz içinde yuvalanan bazı subayların, kendilerine emanet edilen vatan evlatlarını, insanlık dışı muamelelere nasıl maruz bıraktığı defalarca ortaya çıktı; tıpkı Elazığ ve Hakkari'de yaşananlar gibi.

 

Elazığ Karakoçan Jandarma Komutanlığı'nda 4 er, mevzideki patlamada şehit düştü. Ama bir terör saldırısı değildi bu. Teğmen Mehmet Tümer, uyurken yakaladığı er İbrahim Öztürk'ün eline ceza amaçlı pimi çekilmiş el bombası verdi. Er Öztürk de yardım için mevzideki arkadaşlarının yanına gidince, bomba bir anda patladı. 4 vatan evladı şehit oldu.

 

Benzer bir ihmal, Hakkari Çukurca'da da Mehmetçik kanı döktü.27 Mayıs2009'da 6 erimizi şehit eden mayının, yine bir subay tarafından döşetildiği ortaya çıktı. Üstelik o subayın üzüntüsüne komutanı "hiç önemli değil" diyordu. Bütün bu acılar, askeri hedef tahtasına oturtan subayın 'Dart Hatırası' bu fotoğrafı ile bir kez tazelendi. Asker ailelerinin gözü kulağı şimdi askeri savcılıkta.

Etiketler :