"İnterneti 10 saatten fazla kulanan tedavi görmeli"

"İnterneti 10 saatten fazla kulanan tedavi görmeli"

Diyanet'ten internet dersleri

Diyanet’e göre, her gün internete bağlanma ihtiyacı, çevreye karşı duyarsızlık, toplum ve aile ilişkilerinde zayıflama, depresyon, eşler arasında cinsel uyumsuzluk ve cinsel fantezilere düşkünlüğe yol açıyor.

Düzgün KARADAŞ / ANKARA

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aylık Diyanet Dergisi’nin son sayısı “Çevrimiçi tehlike, internet bağımlılığı” başlığıyla çıktı. Doç. Dr. Abdülkerim Bahadır’ın “Bilgisayar ve
internet dünyasının karşı konulmaz çekiciliği; psiko-sosyal gelişim üzerindeki olumsuz etkileri” başlıklı yazısında internet konusunda şu uyarılara yer verildi:

TEDAVİ ŞART: Günde iki saat ve daha fazla süre internette gezinenler, internet bağımlısı olma riskiyle yüz yüze gelirler; kişisel nedenlerle interneti günde 10 saatten fazla kullananlar,mutlaka tıbbi ve psikolojik tedavi görmelidirler.

CİNSEL FANTAZİ: İnternet bağımlılığı, çevreye karşı duyarsızlık, toplum ve aile ilişkilerinde zayıflama, günlük işlerde verimli ve üretken olamama, depresyon, eşler arasında cinsel uyumsuzluk, cinsel fantezilere düşkünlüğe yol açıyor.

ŞİDDETE ALIŞMAK: İnternet aracılığıyla şiddet görüntülerine uzun süre maruz kalan çocuklarda, endişe ve korku, şiddete temayül, ani parlama ve şiddeti sıradan görme söz konusu oluyor.

TÜKETİME YÖNELME: Bilinçsiz tüketimi körüklediği için sanal alışveriş, yetişkinler için de önemli bir sorun oluşturuyor.

KÖTÜYE ÖZENME: İçki, sigara ve uyuşturucu gibi bağımlılığa yol açan zararlı alışkanlıklara ya da terör, hırsızlık, suç işleme gibi yasal olmayan yollara destek arayanların interneti propaganda aracı olarak kullandıkları biliniyor.

CHAT KANDIRIYOR: Özellikle sanal sohbeti eğlence gören çocuk ve gençler, karşılarındaki tanımadıkları muhatapları tarafından kandırılabiliyor ve yasal olmayan yollara yönlendirilebiliyorlar.

Etiketler :