İnternet'ten dakika dakika doğal afet

İnternet'ten dakika dakika doğal afet

Afet Bilgi Sistemi ile artık vatandaş deprem, sel, çığ gibi doğa olaylarının nerede, nasıl ve ne sıklıkla olduğunu internet aracılığı ile dakika dakika takip edebilecek.

Mayıs ayında devreye girecek olan sistemin özellikle ev almak veya kiralamak isteyen vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanması bekleniyor.

İrili ufaklı tüm yerleşim yerlerindeki doğal afetler ile ilgili verilerin internetten adım adım takip edilebilmesini sağlayacak olan sistem yakında hizmete giriyor. Teknik çalışmaları devam eden sistemin hangi beklentileri karşılayacağını değerlendiren Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taylan, proje ile birlikte bugüne kadar meydana gelen afetlere ilişkin kayıtların kağıt ortamından elektronik ortama taşınacağını ve bu sayede eldeki bilgi karmaşasının ortadan kalkacağını kaydetti.

Taylan,"Böylece akademik çalışmaların ivme kazanmasını sağlayacak olan sistem risk analizleri ile birlikte imar planlarının daha sağlıklı bir şekilde yapılmasına olanak tanıyacak. Bir başka ifadeyle tek bir tuşla merak edilen bir bölgedeki tüm afet istatistiklerini bilgisayarın ekranına yansıtacak olan sistemin ev almak veya kiralamak isteyen vatandaşların oldukça işine yarayacağı düşünülüyor.

Aynı zamanda herhangi bir afet durumunda oluşturulan kriz masalarının daha hızlı işlemesine de yardımcı olacak Afet bilgi Sistemi veri aktarımının çok hızlı bir şekilde sağlanmasını öngörüyor" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :