İnternetten Elektronik Eşya Alırken Dikkatli Olun!

İnternetten Elektronik Eşya Alırken Dikkatli Olun!

İnternetin sürekli büyüyen bir pazar haline gelmesi, insanların giderek ilgisini çekiyor. İnternet bağlantısı olan her yerden banka kartları aracılığı ile alışveriş yapabilme olanağına sahip olmak herkesin hayatını kolaylaştırıyor.

İnternetin sürekli büyüyen bir pazar haline gelmesi, insanların giderek ilgisini çekiyor. İnternet bağlantısı olan her yerden banka kartları aracılığı ile alışveriş yapabilme olanağına sahip olmak herkesin hayatını kolaylaştırıyor. Artık internet üzerinden cep telefonu, bilgisayar ve diğer benzer elektronik ürünleri satın alabiliyoruz. Online alışveriş sitelerinde bu ürünlerin teknik özellikleri ve çeşitleri resimleri bulunuyor. Beklentilerimize uygun olduğunu düşündüğümüzde satın almaya karar veriyoruz. Ancak dikkat etmemiz gereken başka unsurlar olduğunu da unutmamalıyız.

Bugün bilinçsizce online sitelerden alışveriş yapan kişiler aldıkları cep telefonlarının garantisi olmadığından dolayı zorluk çekiyor. Ayrıca kaçak telefonların da oldukça fazla karşımıza çıkması, internet üzerinden alışveriş yaparken sorun yaşamasak da, ürün geldiği andan itibaren başımız derde girebiliyor. Çalıntı telefonlar, klonlanmış cep telefonları, kaçak ürünler mahkemelerde aklanma çabalarına girişmemize bile neden olmaktadır. Tabi ki hiç kimse bu durumlara maruz kalmak istemez. Eğer internet üzerinden elektronik ürün, özellikle de cep telefonu satın alıyorsanız çok titiz olmalısınız.

İnternet sitelerini ürünlerini satabilmek için sıfır risk sunduğu iddiaları ile herkesi etkiliyor. Özellikle indirimli fiyat sunduğu düşüncesinin yerleşmesi, güvenlik unsurlarını göz ardı ederek alışveriş yapmaya neden olabilmektedir. Bugün birçok kişi indirim yazısını gördüğü anda bile ayrıntıları

incelemeden alışverişini tamamlıyor. Bu da alınan elektronik ürünler nedeniyle yeni sorunlar yaşanmasına ya da boşa para harcama anlamına gelebiliyor.

Elektronik ürünlerin çoğu yüksek fiyatlara sahiptir. Mağazalardaki fiyatlarından daha uygun fiyata satıldığını görmek online alışveriş sitelerinden elektronik ürün almaya yönelen kişilerin artmasına neden oluyor. Ürün ilk teslim edildiğinde sorunsuz çalışsa bile yakın zamanda bir sorun yaşandığında fatura bilgilerinde yer alan adreslere ulaşılamıyor.

Garanti belgesi olmasına rağmen yetkili kişiler sorunun garanti kapsamına girmediğini, böyle bir hizmet vermediklerini söyleyebiliyor. Yüksek meblağlar vererek satın alınan bir bilgisayar kısa sürede yeni masraflar açılmasına neden oluyor. Üstelik elektronik ürünlerin çalışma prensiplerinde ne kadar hassas düzeneğe sahip olduklarını biliyoruz. Ufak bir sorunda bile kullanılamaz hale gelebiliyor. Bu durumda garantisinin olması bizim için harika bir kolaylıktır. Ancak internet üzerinden satın alınan ürünlerde garanti anlamında ciddi sorunlar yaşanıyor.

Elektronik ürünlerinizi internet üzerinden almaya karar verdiyseniz, alışveriş sitesinin güvenilirliğinden emin olun. Firmanın işlem sonrası sizin için desteği olup olmayacağını araştırın. Hatta daha önce o kuruluştan alışveriş yapan kişilerle iletişime geçme şansınız varsa bunu değerlendirin. Tüketici şikayetleri arasında en çok online alınan elektronik ürünlerden kaynaklı sorunların yer aldığını da unutmamalısınız.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.