İnterpolün Aradığı 12 isim

İnterpolün Aradığı 12 isim

Uluslararası Polis Teşkilatı, 1923 yılında uluslararası polis işbirliği sağlamak amacıyla kuruldu. 2001'de, yaklaşık bin 400 kişi Interpol bildirileri sonucu tutuklandı. İşte Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı 12 isim:

 

Berna Balcı'nın haberi

Interpol (International Criminal Police Organization), diğer bir deyişle Uluslararası Polis Teşkilatı, 1923 yılında uluslararası polis işbirliği sağlamak amacıyla kuruldu.

Interpol, 1956 yılında resmi olarak teşkilatın yeni ismine dâhil edildi. Teşkilatın 1954 yılından önce tanınan adı ‘Uluslararası Polis Komisyonu’ ve Interpol tüm dünyaca tanınan ortak polis teşkilatı birimi oldu.

Interpol, Birleşmiş Milletler'den sonra, dünyanın ikinci büyük uluslararası örgütü. Hali hazırda 184 üyesi olan örgüt, teşkilat üye ülkelerin senelik katkılarıyla finanse ediliyor.

Aidatlar yılda toplam 30 milyon Euro'yu buluyor ama Europol senede 50 milyon Euro almakta. Teşkilatın merkez bürosu Fransa'nın Lyon kentinde bulunuyor.

Interpol politik anlamda tarafsız bir rol oynamak zorunda kaldığı için anayasası; teşkilatın birkaç üye ülkeyi
kapsamayan, politik, askeri, dini, veya ırk suçlarına karışmasını engelliyor.

Çalışmalarının çoğu kamu güvenliği ve terörizm, organize suçlar, yasadışı madde üretimi ve madde kaçakçılığı,
insan kaçakçılığı, sahte para üretimi, çocuk pornografisi, finansal ve teknolojik suçlar ve yolsuzluk gibi alanlar üzerinde yoğunlaşıyor.

Ekim 2001 yılında, Interpol Genel Sekreterliği 54 ülkeyi temsil eden 384 personele istihdam sağladı. Aynı ay Interpol 9 ve 5 arası olan çalışma saatlerini 24 saate çevirerek daha kolay ve verimli işler başarabileceğini kanıtladı.

2001 yılında, yaklaşık bin 400 kişi Interpol bildirileri sonucuyla tespit edilmiş veya tutuklanmış bulunuyor.

İşte Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı 12 isim:

EKOTRENT

Etiketler :