IPhone 5, açık artırma sitesindeki satışları patlattı

IPhone 5, açık artırma sitesindeki satışları patlattı

Apple'ın eylül ayındaki lansnmanıyla ortaya çıkarması beklenen yeni akıllı telefonu iPhone 5, açık artırma sitesi eBay'deki satışları patlattı.

iPhone 5'i bekleyen kullanıcılar bu cihazı alabilmek için eski telefonlarını satmaya başladı. Özellikle 12 Eylül tarihinde Apple'ın yeni iPhone'u ortaya çıkaracağına inanan binlerce kişi eBay'de eski telefonunu satma yolunu seçiyor. 

eBay'den konuyla ilgili yapılan açıklamada son 3 gün içinde 100 bin telefonun satışa çıkarıldığını belirtti. eBay'de satışa çıkarılan 16 GB kapasiteli iPhone 4S'ler
satılan cihazlar listesinde başı çekerken, bunu 8 GB iPhone 4 ve 32 GB iPhone 4S izledi. Yani kullanıcılar iPhone 5'i alabilmek için mevcut iPhone'larını çoktan satılığa çıkardılar bile.

NEDEN MEVCUT iPHONE'LAR SATILIYOR

iPhone 5'in lanse edilmesiyle beraber kullanıcıların endişe ettiği bir şey var. O da ellerindeki iPhone'ların değer yitirmesi. Bunu bilen kullanıcılar da lansmandan önce yüksek fiyata cihazlarını satmaya çalışıyor.

iPAD'DE DE AYNI OLAY YAŞANMIŞTI

Yeni iPad olarak duyurulan Apple'ın yeni tabletinin lansmanından önce de benzer olay yaşanmış ve eBay dahil açık artırma sitelerinin pek çoğunda iPad ve iPad 2'ler satışa çıkarılmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.