iPhone mu, Blackberry mi, Android mi?

iPhone mu, Blackberry mi, Android mi?

Cep telefonu piyasası" son yıllarda "Akıllı telefon piyasası" olarak değişmiş durumda.

Özellikle Apple'ın ilk iPhone'u piyasaya sunması, diğer firmaların da konuya tepkisiz kalmamasına sebebiyet verdi ve bir anda tuşlar gitti, yerine dokunmatik ekranlar geldi. Sabit işletim sistemleri gitti, yerine geliştirilebilir, kişisel ihtiyaçlara göre düzenlenebilir işletim sistemleri geldi. iPhone, Blackberry ve Android işletim sistemli telefonlar, pazardaki rekabeti gün geçtikçe daha da artırıyor.

Pazarın yükselen yıldızı iPhone, yeni modeli iPhone 4S'le de bu yıl büyük işler başaracak gibi duruyor. iPad 2'nin işlemcisinin cihaza entegre edilmesi, bunun yanında kamera çekim kalitesinin artırılması, pil süresinin uzatılması ve iOS 5 işletim sistemiyle cihaz testlerde gösterdi ki, an itibarıyla en iyi akıllı telefon.

Google da mobil telefonlar için geliştirdiği Android işletim sistemini geliştirerek, Android marketi güncelleyerek, kullanıcılara olabildiğince geniş bir yelpazeyi, olabildiğince performansla sunmayı hedefliyor. Tabii pazarın bir diğer önemli ismi Blackberry de özellikle dokunmatik ekran + klavyeli modelleriyle, her an mail alıp verme konusunda insanlara önemli avantajlar sunuyor.

Peki hangisini almalı? Tabii ki hepsinin kusurları var. Apple, iPhone 4'ü piyasaya sürdüğünde, çekmeme problemiyle teknoloji dünyasını kısa süreliğine şoka uğratmıştı. Android işletim sistemine sahip telefonların performansında da bazen sorunlar gözlenebiliyor. iOS işletim sistemiyle karşılaştırıldığında, daha yavaş çalıştığını söyleyebiliriz. Ancak sonuçta iOS işletim sistemi sadece Apple ürünlerinde, Android işletim sistemi ise, diğer birçok cihazda var. Blackberry ise, bu ikiliye göre çok daha farklı bir amaca odaklı. Bilindiği gibi Blackberry, özellikle mail trafiği, rahat yazışmalar ve online servis gibi yönleriyle iş adamlarının daha fazla tercih ettiği bir marka. Ancak Blackberry için de geçmişte "Telefon dinleme" iddiası ortaya atılmıştı. Geçtiğimiz günlerde de Blackberry'nin online sunucularının çökmesi, milyonlarca kullanıcının mail trafiğini ortadan kaldırmış ve işlerinin aksamasına sebebiyet vermişti.

Görülüyor ki her cihaz ne kadar kaliteli olursa olsun, mutlaka hepsinin avantajları olduğu gibi sorunları da olabiliyor. Önemli olan ise, bilinçli bir müşteri olarak ne istediğimizi iyi belirleyerek, paramızı bu doğru seçime yatırmak.

Apple'ın iTunes, AppStore gibi servislerinden yararlanmak ve çok performanslı iOS işletim sisteminin nimetlerini tadmak istiyorsak iPhone modelleri en iyi tercih.

iPhone'a nazaran daha ucuz, özellikleriyle ve uygulamalarıyla size uzun süre yetecek bir cihaz arıyorsanız, tabii ki seçiminiz Android'in en güncel işletim sistemine sahip kullanışlı bir telefon almak.

Mesaj ve mail yazma konusu, sizin için günün en önemli işlemlerindense ve iş dünyasını her olduğunuz noktadan takip etmeye ihtiyacınız varsa, Blackberry telefonlar sizin için daha uygun olacaktır.

Mahmut Saral - Samanyoluhaber.com
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.