Irak Başbakanı Kazımi: "ABD ve İran'a ülkemizi çatışma sahası olmaktan çıkarmaları gerektiğini ilettim"

Irak Başbakanı Kazımi: "ABD ve İran'a ülkemizi çatışma sahası olmaktan çıkarmaları gerektiğini ilettim"

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, ABD ve İran'dan ülkesinin "çıkarların çatıştığı bir saha" olarak kullanılmasına son verilmesini...

BAĞDAT (AA) - Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, ABD ve İran'dan ülkesinin "çıkarların çatıştığı bir saha" olarak kullanılmasına son verilmesini istediğini bildirdi.

Irak Başbakanlık Basın Ofisinden yayımlanan yazılı açıklamada, Kazımi'nin bir İtalyan gazetesine verdiği röportaja yer verildi.

Röportajda, "ABD ve İran'a, Irak'taki hesaplarını yeniden gözden geçirmeleri ve ülkemizi çatışma sahası olmaktan çıkarmaları gerektiğini ilettim." ifadelerini kullanan Kazımi, şunları kaydetti:

"Ülkemiz yıllarca çıkar çatışmalarının sahası oldu. Ancak sorunların giderilmesi için siyasi diyalog yöntemlerini seçmeliyiz. Bölgesel diyalog ve uzlaşı noktasına gelmek için ABD Başkanı Joe Biden yönetimiyle iletişimi sürdürüyoruz. Irak'ın krizlerden çözüm üreten ülke olmasını arzu ediyoruz. ABD ile İran arasında uzlaşma oldukça önemlidir ve gerçekleşebilir bir durumdur. Bunun tüm bölgeye yararı olacaktır."

Irak'ta Ekim 2019'da patlak veren gösterilere işaret eden Kazımi, ülkenin 2019 sonbaharında bir uçurumun kenarından döndüğünü ancak tehlike ve riskin hala sürdüğünü ifade etti.

Kazımi ayrıca, "DEAŞ yeniden örgütlenmeye çalışıyor ve hala bizim için risk olmayı sürdürüyor. Ancak teröristlerin coğrafi anlamda yer edinme imkanları kalmadı. Onlara yönelik ciddi saldırılar gerçekleştirdik ve önemli liderlerini öldürdük." değerlendirmesinde bulundu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.