Iraklı 39 Türkmen tedavi için Ankara'ya sevk edildi

Iraklı 39 Türkmen tedavi için Ankara'ya sevk edildi

Irak'ın Kerkük kentine bağlı Tuzhurmatu kasabasında terör örgütü DAEŞ'in mart ayındaki kimyasal silah saldırısına maruz kalan 39 yaralı Türkmen tedavi için Türkiye'ye gönderildi.

ERBİL (AA) - Irak'ın Kerkük kentine bağlı Tuzhurmatu kasabasında terör örgütü DAEŞ'in mart ayındaki kimyasal silah saldırısına maruz kalan 39 yaralı Türkmen tedavi için Türkiye'ye gönderildi.

Kerkük kentinden otobüslerle Erbil Uluslararası Havalimanı'na getirilen 39 yaralı Türkmen ve beraberindeki 20 refakatçi, tarifeli uçakla Ankara'ya gönderildi.

Yaralıların Ankara'ya sevkinde koordinasyonunu sağlayan Irak Türkmen Cephesi (ITC) Milletvekili Aydın Maruf, yaptığı açıklamada, "DAEŞ'in kimyasal silah saldırısına maruz kalan 39 yaralı Türkmen Ankara'da tedavi edilecek. Bu grup Türkiye tarafından tedavi masrafları karşılanan 3'üncü Türkmen grubudur. Daha önce de çok ağır yaralı olan iki grubu Türkiye'ye göndermiştik." dedi.

Türkiye'nin Türkmenler başta olmak üzere bölgedeki tüm mazlum haklara sahip çıktığına dikkati çeken Maruf, "Tuzhurmatu'da yaralananların Ankara'da tedavi edilmesi için daha önce 103 kişi gönderilmişti. Bu grup ile beraber yaklaşık 160 kişi Ankara'da tedavi edildiğini söyleyebiliriz." diye konuştu.

DAEŞ'in kimyasal silah saldırısında yaralanan Türkmen İhsan Salih, Türkiye tarafından tedavi edilmelerinden çok mutlu olduklarını belirterek, "Yardımlarından ve duruşlarından dolayı Türk milleti ve hükümetine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Irak'taki hastanelerde tedavi imkanının bulunmamasından dolayı Ankara'ya gitmekten çok mutlu olduğunu söyleyen İman Hamze ise "Bu imkanları Türkmenlere sunmasından dolayı Türkiye'ye teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Terör örgütü DAEŞ, Kerkük'ün Tuzhurmatu kasabasına 12 Mart'ta içinde bir tür kimyasal madde içeren katyuşa ve havan füzeleri ile saldırı düzenlemişti. Saldırıda ikisi çocuk 4 kişi hayatını kaybetmiş, 4 bin sivil ise yaralanmıştı. Irak'ta tedavi imkanı olmamasından dolayı durumu ağır olan yaralılar iki grup halinde Ankara'daki Polatlı Devlet Hastanesine sevk edilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.