Iraklıyım adamı şişe dizerim

Iraklıyım adamı şişe dizerim

Türkiye ile gizli görüşmeyi gerçekleştiren İsrail Sanayi Bakanı Ben Eliezer, kendi partisinden siyasetçilerle kavga etti.

İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanı Benyamin Ben-Eliezer ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu arasındaki gizli görüşme, İsrail kabinesinde gerginlik yaratmaya devame diyor.

İsrail medyasına göre Davutoğlu ile görüşen Ben Eliezer, kendi partisi olan İşçi Partisi’nden siyasetçilerle kavga etti.

İşçi Partili Bakan Ben Eliezer, Davutoğlu görüşmesini bizzat kendi genel başkanı ve Savunma Bakanı Ehud Barak’ın basına sızdırdığını açıkladı. Açıklamayla başlayan tartışma daha sonra kavgaya dönüştü. Ben Eliezer, Barak’ın basın sözcüsünü “şişe geçirmekle” tehdit etti.

Jerusalem Post’un haberine göre, İsrail İşçi Partisi’nin dünkü toplantısı Türkiye kavgasına dönüştü. Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile Brüksel'de gizlice görüşen Ben Eliezer, genel başkanı ve Savunma Bakanı Barak’ın Davutoğlu ile görüşmeye karşı çıktığını belirterek, bu görüşmeyi basına sızdıran kişinin de bizzat Barak olduğunu söyledi.

BARAK DAVUTOĞLU'NA SELAM BİLE GÖNDERDİ

Toplantıda, 31 Mayıs’taki kanlı Mavi Marmara baskınıyla iyice bozulan ilişkileri düzeltmek için Davutoğlu ile görüştüğünü söyleyen Ben Eliezer, bunun için Netanyahu dışında Barak’tan da onay aldığını ve hatta Barak’ın Davuoğlu’na selam gönderdiğini kaydetti.

BEN IRAKLIYIM, SENİ ŞİŞE DİZERİM

Ben Eliezer, toplantının basına sızdırılmasından sonra Ehud Barak’ın basın sözcüsü Barak Seri’nin basına, Savunma Bakanı’nın gizli görüşmeye karşı olduğunu söylediğini öne sürdü.

Bu iddia üzerine sözcüyle Ben Eliezer arasında ağız dalaşı başladı. Tartışmanın ilerlemesi üzerine Ben Eliezer, sözcü Barak’a Seni şişe dizerim. Ben Iraklıyım. Sen kiminle uğraştığını bilmiyorsun” dedi.

Sözcü de buna “Sesini alçalt, ben senin memurun değilim” diye cevap verdi.

Jerusalem Post, Savunma Bakanı Barak’ın son olaydan sonra parti içindeki etkinliğini tamamen yitirdiğini belirterek, Barak’ın partinin başında kalıp kalmamasının koalisyon hükümetindeki geleceğine bağlı olduğunu yazdı.

Ajanslar, NTV ve Taraf

Etiketler :