Irak'ta Ölü Sayısı Devamlı Artıyor

Irak'ta Ölü Sayısı Devamlı Artıyor

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bomba yüklü üç araçla düzenlenen saldırılarda ölenlerin sayısı 30'a yükselirken yaralı sayısının 168 olduğu açıklandı.

Peş peşe 3 şiddetli patlama, Irak’ın başkentindeki  büyükelçilikler yakınında meydana geldi. Canlı televizyon yayınlarında dumanlar içindeki sokakta yerde yatan çok sayıda yaralının görüntüsüne yer verildi.

Irak'ın başkenti Bağdat pazar sabahına patlamalarla uyandı.

Kentte peş peşe 3 şiddetli patlama meydana geldi.

Patlamalardan birinin Alman Büyükelçiliği yakınında, bir diğeri hükümet binaları ile ABD Büyükelçiliğinin bulunduğu sıkı koruma altındaki bölgenin yakınlarında, İran Büyükelçiliği yanında gerçekleşti.

İçişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, ikisi Mısır ve İran büyükelçiliklerini hedef alan intihar saldırılarında 30 kişinin öldüğünü, 168 kişinin yaralandığını ifade etti.

Daha önce yapılan açıklamalarda saldırılarda 21 kişinin öldüğü, 46 kişinin yaralandığı belirtilirken, iki bomba yüklü aracın çok sayıda büyükelçiliğin bulunduğu batıdaki Mansur mahallesinde infilak ettiği, saldırılardan birinin Almanya Büyükelçisinin konutu yakınında düzenlendiği bildirilmişti. Üçüncü bomba yüklü aracın ise Salihiye mahallesinde İran Büyükelçiliği'nin önünde infilak ettiği açıklanmıştı.

Irak ordusundan yapılan açıklamada da, saldırıların intihar eylemcileri tarafından bomba yüklü araçla düzenlendiği, İran ve Mısır büyükelçiliklerinin hedef alındığı duyurulmuştu.

Etiketler :