İran Amerika'ya destek verecek

İran Amerika'ya destek verecek

BBC Farsça'nın haberine göre İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney, Irak'ta İslam Devleti (IŞİD) ile mücadelede ABD ile işbirliğini onayladı.

Tahran kaynaklarına göre Hamaney bir üst düzey komutana ABD, Irak ve Kürt güçleriyle koordineli olacak yetkiyi verdiğini bildirildi.

İran, İslam Devleti örgütünü Şiilere karşı ciddi bir tehdit olarak görüyor. İran geçmişten beri ABD ile müttefik olamaya karşı çıkmıştır.  Ancak geçen ay bir Şii kasabası olan Amerli'de İD'nin kuşatmasını kırmada ABD hava saldırısı ve Kürt güçlerinin desteği bu yakınlaşmayı hızlandırdı.

BBC Farsçadan Kasra Naci, Ayetullah Hamaney'in daha önce ABD'nin Irak'a 'müdahale' konusunda itiraz ettiğini söyledi. Yakın zamanda ABD ve İran'ın koordineli çalışması için adımlar atılması bekleniyor.

Kaynaklar Ayetullah Hamaney'in Devrim Muhafızları Kudüs Kuvvetlerine komutanı Kâsım Soleymani'ye yetki verdiğini söyledi.

Birkaç aydan beri General Soleymani Bağdat'ın savunmasında Bağdat'taki Şii militanlarla beraber İslam Devleti'ne karşı yardım etmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.