İran Büyükelçiliği önünde protesto

İran Büyükelçiliği önünde protesto

İngiltere'de yaşayan İranlılar, Londra'da bulunan İran Büyükelçiliği önünde gösteri yaptı.

Özgürlük sloganları atan ve farklı organizasyonlardan oluşan yüzlerce İranlı ortak amaçlarının İran'a özgürlük getirmek olduğunu söylerken, Liberal İran Grubu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın zamanda gerçekleştirdiği İran gezisinin büyük bir hata olduğunu ve İran halkını hiçe saydığını düşünüyor.

2 yıl önce İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinecad'ı tahtan indirmek için kurulan Yeşiller Hareketi üyesi bir gösterici, "Bugün İran halkını desteklemek için buradayız. İran'a demokrasi getirmek isteyen halkı desteklemek için. Herkes farklı görüşlere sahip, burada birçok grup var. İran'a demokrasiyi farklı yollardan getirmek için" dedi.

İran'da İslam rejimine 'hayır' diyen adını vermek istemeyen bir gösterici ise, İran'da 30 yıldan fazla süredir düşünceleri yüzünden öldürülen ve baskı altında yaşayan insanların isyanını duyurmak için gösteri düzenlediklerini belirterek, İran'da İslam rejimini devam ettirmek isteyenlerle savaşmaktan bıktıklarını, kadınların hapiste bulunduğunu, ölen insanların cenazesini almak için para istediklerini söyledi. Londra'da öğrenci olan gösterici, "Geleceğim için bu rejimin sona ermesini ve İran'a özgürlük getirilmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

Liberal bir İran için savaştıklarını söyleyen Zehra isimli İranlı da, "Haberlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İran'ı ziyaret ettiğini gördüm. Hem de tüm İran halkının hükümete 'yeter' dediği bir dönemde. Türkiye İran halkının ardında durmalı, hükümetin değil" diye konuştu.

Büyükelçilik önünde toplananlar arasında bulunan İranlı Azerbaycanlılar da, kendi dillerini kullanabilmek için gösteri düzenledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :