''İran Cemil Bayık'ı Yakaladı İddiası''

''İran Cemil Bayık'ı Yakaladı İddiası''

A. Kadir Aygan İran'ın yakaladığı 2 numaralı PKK Liderinin Cemil Bayık olabileceğini öne sürdü.

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayıla'ın önce yakalandığı, sonra da yakalanmadığı yolundaki haberlerle ilgili tartışmalar sürerken, ESKİ Jitem elemanı A. Kadir Aygan İran'ın yakaladığı 2 numaralı PKK Liderinin Cemil Bayık olabileceğini öne sürdü.
ATİLA ALTUNTAS/STOCKHOLM


Örgüte yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre Cemil Bayık'ın böbrek hastası olduğu ve sık sık İran'a giderek hastanenin birinde dializ makinesine bağlandığını iddia eden Aygan, ''İran ilk günden beri PKK'nın iki numarasını yakaladığını iddia ediyor. Bütün dünya'da PKK'nın 2 numarası dendiğinde, Murat Karayılan, Cemil Bayık, Rıza Altun Gelir. Oysa İran'lı yetkililer yakalananın Murat Karayılan değil, Murat Karasaç olduğunu söylüyor. Murat Karasaç, örgütün 2 numarası olmadığına göre, yakalanan 2 numara büyük ihtimalle Cemil Bayık'tır. Örgüte yakın kaynaklardan aldığım habere göre, Bayık uzun süredir böbrek hastası ve sık sık dializ makinesine bağlanmak için İran'a gidiyor. İran istihbaratının kesinlikle bundan haberi vardır.'' diye konuştu.

Cemil Bayık'ı Türkiye'ye teslim etmemek için İran'ın kafa karışıklığına gittiğine değinen Aygan, Türkiye'nin son dönemde Suriye'ye yönelik sert açıklamalarının da Suriye yönetimi ile birlikte İran'ı da rahatsız ettiği biliniyor. Bundan dolayıda İran'ın PKK kartını Türkiye'ye karşı oynayabileceğini tahmin ediyorum'' Diye konuştu.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.