İran Davutoğlu'na dua etsin!

İran Davutoğlu'na dua etsin!

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague: "İran'ın Londra Büyükelçiliğinin kapatılmasını ve diplomatların Londra'dan ayrılmasını istiyoruz"

İngiltere, dün Tahran Büyükelçiliğine yapılan saldırının ardından İran ile diplomatik ilişkilerini kesiyor.
 
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague parlamentonun alt kanadı Avam Kamarasında yaptığı açıklamada, Tahran'daki tüm İngiliz diplomatlarının ülkeye çağrıldığını, Londra'daki İranlı diplomatlarının da sınır dışı edileceğini söyledi.
 
Hague, "İran'ın Londra Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, Londra'daki İran Büyükelçiliğinin hemen kapatılması ve tüm İranlı diplomatların İngiltere'yi 48 saat içinde terk etmesi yönündeki isteğimiz konusunda bilgilendirildi" diye konuştu.
 
İngiltere'nin Tahran Büyükelçiliğini kapattıklarını da kaydeden Hague, tüm büyükelçilik çalışanlarının İran'dan ayrıldığını ifade etti.
 
DAVUTOĞLU'NA MİNNETTARIM

"Türkiye Dışişleri Bakanının çabuk ve yararlı müdahalesinden dolayı minnettarım"
 
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, ülkesinin Tahran Büyükeklçiliğine yapılan saldırının ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun "çabuk ve yararlı müdahalesinden" duyduğu memnuniyeti ifade etti.
 
Hague, parlamentonun alt kanadı Avam Kamarasında yaptığı açıklamada, dün yaşanan olayların Viyana Konvansiyonunun ve uluslararası hukukun ihlali anlamına geldiğini vurgulayarak, dün İran Dışişleri Bakanıyla konuştuğunu, ayrıca İran'ın Londra Büyükelçiliği Maslahatgüzarının Dışişleri Bakanlığına çağrıldığını ifade etti.
 
BM Güvenlik Konseyi, ABD, AB, Almanya, Polonya, Rusya, Çin ve birçok ülkeden gelen İran'a yönelik kınama mesajlarından duydukları memnuniyeti kaydeden Hague, "Ayrıca bölgedeki diğer başka dostlarımıza da minnettarız. Özellikle Birleşik Arap Emirliklerine yardımlarından dolayı ve Türkiye Dışişleri Bakanı'nın çabuk ve yararlı müdahalesinden dolayı minnettarım" diye konuştu.
 
Tahran'daki İngiltere Büyükelçiliğini kapadıklarını ve tüm diplomatik personelin Tahran'dan ayrıldığını ifade eden Hague, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"İran'ın Londra Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, Londra'daki İran Büyükelçiliğinin hemen kapatılması ve tüm İranlı diplomatların İngiltere'yi 48 saat içinde terk etmesi yönündeki isteğimiz konusunda bilgilendirildi. Eğer bir ülke toprağında bizim çalışmamızı imkansız kılıyorsa, onlar da burada işleyen bir Büyükelçiliklerinin olmasını bekleyemezler" dedi.
 
Hague, bunun diplomatik ilişkilerin tamamen kesilmesi anlamına gelmediğini, ancak mümkün olan en alt düzeye indirilmesi anlamına geldiğini vurguladı.
 
William Hague açıklamasında ayrıca, vatandaşlarına zorunlu kalınmadıkça İran'a seyahat edilmemesi tavsiyesini yineledi.
 
İngiltere Başbakanı David Cameron da bugün parlamentodaki konuşmasında dünkü saldırının ciddi sonuçları olacağını söylemişti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.