İran gemileri İsrail'in Suriye saldırısını engelledi

İran gemileri İsrail'in Suriye saldırısını engelledi

Batılı bir diplomat, İran savaş gemilerinin Suriye kıyılarına yanaşmasının sebebini, 'Amerika ve korsan İsrail’in Suriye’ye saldırısını önleme' olarak açıkladı.

Amman’da Lübnan’ın Es’sefir gazetesine demeç veren ve adının açıklanmasını istemeyen Batılı bir diplomat, Amerika ve korsan İsrail’in hain planını ifşa etti.

Batılı diplomat, geçtiğimiz günlerde Süveyş Kanalı'nı geçmesi bile dünya basını tarafından gizlenmeye çalışılan ve bunda başarılı olamayınca da büyük bir hengameye dönüştürülen İran savaş gemilerinin asıl amacının korsan İsrail'le Amerika ikilisinin Suriye'ye yönelik tehlikeli bir planını bozmak olduğunu ve İran'ın çok cesur davranarak korsan İsrail’e güçlü bir mesaj verdiğini,İsrail'in de, Suriye’ye saldırdığı takdirde karşısında İran'ı bulacağı mesajını alarak, geri adım atmak zorunda kaldığını belirtti..

Söz konusu diplomat, İran savaş gemilerinin özel şartlarda İran’ın füze üssü şeklinde görev yapabileceğini, gemilerin çok modern elektronik savaş gücü ile donatıldığını ve kendilerini her türlü saldırıya karşı koruyabileceğini, hatta S-300 benzeri özel bir füze savunma sistemine de sahip olduklarını vurguladı.

Batılı diplomat, korsan İsrail'in, Ortadoğu'daki kargaşadan yararlanarak bölgede yeni bir kriz çıkarmaya çalıştığı ve kimsenin bunu ne engellemeye, ne de ifşa etmeye cesaret gösteremediği bir sırada, İran savaş gemilerinin bölgeye girerek bu oyunu bozmasının muazzam bir gelişme olduğunu ve bütün bölgeyi sarabilecek bir İsrail belasını tam zamanında engellediğini açıklayarak bu cesaret ve gücünden dolayı İran'ın kutlanması gerektiğinin altını çizdi.

FHA

Etiketler :