İRAN, İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN RAHATSIZ

İRAN, İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN RAHATSIZ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mehmanperest, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'den rahatsız olduklarını söyledi.

 

İstanbul'da bulunan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mehmanperest, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in "İran'ın PKK'ya lojistik destek verdiği" açıklamasına, "İçişleri Bakanı nasıl böyle bir açıklamada bulunabilir? Bakanın beyanı doğru değil" diye tepki gösterdi.

İRAN, İÇİŞLERİ BAKANI ŞAHİN'DEN RAHATSIZ

Bir basın mensubunun, Türkiye'de İran'ın bazı ajanlarının bulunduğu yönündeki haberleri hatırlatarak, "İran'ın PKK'ya destek verdiği yönünde İçişleri Bakanımızın açıklaması oldu" demesi üzerine Ramin Mehmanperest, "İçişleri Bakanlığı'nın bu haberle ilgili kaynağı ne?" diye sorunca basın mensubu da, istihbarat kaynakları olduğunu dile getirdi. Bunun üzerine Mehmanperest, şöyle konuştu

"Terör örgütü karşısında iki ülkenin istihbarat teşkilatı sıkı bir işbirliği içindedir. İçişleri Bakanı nasıl böyle bir açıklamada bulunabilir? İçişleri Bakanının açıklaması doğru değil. Üzülerek belirtmem gerekiyor ki, İçişleri Bakanı'nın beyanı doğru değil. Bizim terörist gruplara karşı tutumumuz, özellikle PKK'ya karşı belli. Biz, tüm terörist gruplara karşıyız. Bizim ülkemiz teröristlerin kurbanı olmuştur zamanında. Teröristlerin karşısında tüm ülkelerle işbirliği yapıyoruz. Türkiye ile işbirliğimiz, özel olarak PKK terör grubuyla ilgili devam ediyor. Şaşkınlık yaratacak nokta şu ki, Sayın İçişleri Bakanı bu konuya değinmişlerdi. İran-Türkiye arasında üst düzey olarak bu görüşmeler yapılmıştır ve İçişleri Bakanlığı'nın kontrolü ve denetimi altında olmuştur.

Türkiye yetkililerine bu konuyla ilgili sitemimizi belirttik. Bazı Türk yetkilileri dediler ki,'Kendi kişisel görüşleridir'. Dikkat etmemiz gerekir ki, bir çok ülke İran-Türkiye arasındaki ilişkilerden pek memnun değiller. Öyle bir ortam yaratmak istiyorlar ki, iki ülke arasındaki ilişkiler arasında soru işaretleri yaratsınlar. Bunun gerçekleşmesine izin vermememiz gerekiyor. 'İran, teröristlere yardım ediyor' veya 'Ajanlar gönderiyor' gibi bazı haberler var. Bunlar doğru laflar değil. Buna paralel olarak İran'da da Türkiye ile ilgili bazı haberler çıkıyor. Bizim bölgeyle ilgili ortak hedeflerimiz var. Biz bölgede bulunan ülkeler için istikrar ve emniyet arıyoruz, onun peşindeyiz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.