İran Mossad ajanını idam etti

İran Mossad ajanını idam etti

İranlı nükleer fizikçiyi öldürmekle ve MOSSAD ajanı olmakla suçlanan Faşi idam edildi

İran devlet televizyonu, 2010 yılında nükleer fizikçiyi öldürmek ve İsrail gizli servisi MOSSAD ajanı olmakla suçlanan 24 yaşındaki Mecid Cemali Faşi'nin başkent Tahran yakınlarındaki Evin Cezaevi'nde asılarak idam edildiğini duyurdu.

Tahran Üniversitesi fizik profesörü Mesud Ali Muhammedi, 2010 yılı Ocak ayında işe gitmek üzere ayrıldığı evininin önünde düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitirmişti. Saldırı, Muhammedi'nin Tahran'daki evinin önüne bırakılan, montesiklete monte edilmiş bombanın uzaktan kumandayla patlatılması ile gerçekleşmiş.

İDAM KARARI AĞUSTOSTA ALINMIŞTI

MOSSAD ajanı olmak ve Muhammed'i öldürmekle suçlanan Cemali Faşi, geçen yıl Ağustos ayında idama mahkum edilmişti.

Uzmanlar, Muhammedi'nin İran'ın nükleer programı ile ilgili doğrudan bir bağlantısının olmadığını vurguluyor. İran ise özellikle İsrail ve ABD'yi devam eden nükleer programını engellemek için çaba sarfetmekle suçluyor.

EN AZ 5 NÜKLEER FİZİKÇİ ÖLDÜRÜLDÜ

Son yılllarda, en az 5 İranlı nükleer fizikçi öldürüldü. En önemli eylem ise, Ocak ayında, Natanz'daki Uranyum Zenginleştirme Tesisleri'nde üst düzey görevli olan Dr. Mustafa Ahmedi Ruşen'in öldürülmesiydi. Ruşen, aracına yerleştirilen bir mıknatıs bombasının patlaması sonucu yaşamını yitirmişti

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.