İran'a saldırı felaket olur

İran'a saldırı felaket olur

Rusya Genelkurmay Başkanı Makarov, İran'a yönelik herhangi bir saldırının felakete yol açacağını söyledi.

Rusya Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov, Polonya'da yerleştirilmek istenen 'Patriot' füzelerinin İran'a karşı olmadığını belirterek, füzelerin Rusya'ya karşı tehdit oluşturduğunu belirtti.

Moskova'da gazetecilere bir araya gelen Genelkurmay Başkanı Makarov, Polonya'yada 'İran'dan gelebilecek olası füze tehdidine karşılık' şeklinde ifade edilerek yerleştirilmesi amaçlanan Patriot füzelerinden dolayı tepki gösterdi. Makarov, "Polonya'ya Patriot füze sistemlerinin yerleştirilmesi İran'a karşı bir amaç taşımıyor. Füzelerin kime yönelik hedeflendiğini biz çok iyi anlıyoruz ve bunu Polonya yönetimine de bildirdik." dedi. 

ABD'nin olası İran saldırısına da değinen Makarov, "Afganistan ve Irak'ta operasyon gerçekleştiren Amerikalılar için İran kampanyası fiyasko ile sonuçlanır." diye konuştu.

Afganistan veya Irak'ta oluşan durumların çözülmesi halinde İran saldırısı olasılığının daha da artabileceğini belirten Makarov, "Şunu anlamalıyız: İran bizim komşumuz. Bu ülke etrafında oluşan tüm olayları çok yakından izliyoruz." açıklamalarında bulundu.

ABD'nin İran tehdidine karşı olarak oluşturulduğunu savunduğu füze kalkanına Moskova kendi güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesi ile karşı çıkıyor. Moskova daha önce ABD'nin Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ndeki füze kalkanı planlarına tepki olarak, Polonya ile sınır Kaliningrad şehrine taktik İskender füzeleri konuşlandırma tehdidinde bulunmuştu. Rusya başlangıçta orta Avrupa'da bir füze savunma sistemi kurulması için dönemin ABD Başkanı Bush tarafından yapılan plandan Barack Obama'nın vazgeçmesini memnuniyetle karşılamıştı. Ancak Obama tarafından önerilen yeni proje gerginliği bir kez daha artırdı. DÜNYA BÜLTENİ

Etiketler :