İran'da da Sünnilere minare yasak!

İran'da da Sünnilere minare yasak!

İsviçre’de minare yapımının referandumla yasaklanması üzerine başlayan tartışma gözlerin minare yasağının uygulandığı bir başka ülkeye de çevrilmesine neden oldu

İran’ın Şiraz kentinde yaşayan Sünniler, İran Hükümeti’nin tüm çabalarına rağmen camilerine minare inşa etme izni vermediğini bildirdi.

Tahran Hükümeti’ne yaptıkları yoğun başvuruların ve büyük uğraşların ardından Şiraz’da minaresiz bir cami inşasına izin alabildiklerini ve çıkarılan sayısız engeli aşarak camiyi inşa ettiklerini belirten Şiraz Sünnileri, yapımına izin verilen camiye minare yapılmasına ise izin verilmediğini ve ezanın cami dışından duyulması için hoparlör kullanılmasının yasaklandığını belirtti.

Tahran’daki Sünnilerin minaresiz de olsa bir camilerinin olmadığını kaydeden Şiraz Sünnileri, İran Hükümeti’nin Sünnilere ait okulları yıktığını ve Sünni alimlere yönelik yoğun bir baskı uyguladığını söyledi.

İranlı yetkililerin İsviçre’de minare yapımının yasaklanmasını kınayan açıklamalarına da değinen Şiraz Sünnileri, “Siz kendiniz değil minare, cami yapımını dahi yasaklarken nasıl gayrı Müslimleri minare yasağı dolayısıyla kınayabilirsiniz?” diye sordu.

Minare inşasına ve hoparlör kullanımına izin verilmeyen Sünni camisi..

İran Hükümeti tarafından yıkılan bir Sünni okulu...

 nebeonline.com

Etiketler :