İran'da düşen uçağın kara kutusu bulundu

İran'da düşen uçağın kara kutusu bulundu

İran'ın kuzeybatısında dün 153 yolcu ve 15 mürettebatıyla yere çakılan Hazar Havayolları'na ait Rus yapımı Tupolev 154M tipi yolcu uçağının kara kutusu bulundu.

Tahran - Erivan seferi yapan uçak, kalktıktan 15 dakika sonra Kazvin eyaletinde Cennetabad kasabası yakınlarında yere çakılmıştı. Kaza, İran'da son yedi yıl içerisinde Tupolev 154 tipi uçağın başın gelen üçüncü kaza olmuştu. Kaza sebebi ile ilgili şu ana kadar bir açıklama yapılmazken, uçağın dikey olarak değil yatay olarak yere düştüğü belirtildi.
Görgü tanıkları, uçağın yere düştüğü sırada motorlarının alev aldığını dile getirdiler. Pilotların uzun süre uçağı indirebilmek için düzgün bir yer aradıklarını; ancak uçağın birdenbire yere çakıldığını ve ardından patladığını belirttiler. İranlı yetkililer de uçağın, aksaklıkları kuleye bildirecek zamanlarının olmadığını açıkladı.


Uçaktaki yolcular arasında Ermenistan ve Gürcistan vatandaşlarının yanı sıra 8 kişilik bir genç judo takımı bulunuyordu. Yetkililer, uçaktakilerden 6'sının Ermenistan, 2'sinin Gürcistan vatandaşı olduğunu, geri kalanların ise yüzde otuzu Ermenistan kökenli olmak üzere İran vatandaşı olduğunu duyurdu.

Etiketler :