İRAN'DAN 'DEVRİM MUHAFIZLARI' İTİRAFI

İRAN'DAN 'DEVRİM MUHAFIZLARI' İTİRAFI

Suriye'de kaçırılan 47 İranlının hacı adayı olduğu iddiasına İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'den itiraf gibi açıklama...

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Ali Ekber Salihi, Ankara ziyareti dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de silahlı gruplarca rehin alınan İran vatandaşlarından bazılarının Devrim Muhafızları ve ordudan emekli askerler olduklarını belirtti.

Suriye 'de kaçırılan 47 İranlı hacı adayının İran Devrim Muhafızı üyesi olduğu iddia edilmişti.

Suriyeli muhalifler tarafından kaçırılan 47 İranlı'yı kurtarmak için diplomatik atak başlatan Tahran bir itirafta bulundu. Şimdiye kadar Suriye'de kaçırılan İranlı'ların "hacı" olduğunu savunan İran, ilk kez bu rehinelerden bazılarının emekli İran Devrim Muhafızları üyesi olduğunu açıkladı.

İran Öğrenci Haber Ajansı ISNA'ya açıklama yapan Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi , "Kaçırılan İranlı'lardan bazıları emekli Devrim Muhafızları ve ordu mensupları, diğerleri de devletin değişik kurumlarında görev yapmış kişiler" dedi.

Söz konusu kişilerin şu anda İran ordusuyla herhangi bir bağlantıları olmadığını savunan İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, kaçırılan 47 İranlı'nın hacı olmak için Suriye'de bulunduğunu ileri sürdü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.