İran'dan Esad'a tam destek

İran'dan Esad'a tam destek

İran, Suriye'de yaşanan olayları bu sözlerle destekledi. İşte yapılan o açıklama...

Şam'da Esad ile görüşen İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Celili, "Şam yönetimi, İsraüil karşıtı bölgesel ittifakta Tahran'ın vazgeçilmez bir müttefikidir. Direnişinin kırılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Said Celili'nin, Şam'da görüştüğü Beşar Esad'a "İran Suriye'nin temel parçası olduğu direniş ekseninin kırılmasına izin vermeyecektir" dediği belirtildi.AP'nin haberine göre Celili, aynı görüşmede Esad'a, İsrail karşıtı bölgesel ittifakta Şam yönetiminin Tahran'ın vazgeçilmez bir müttefiki olduğunu ve bu yüzden yıkılmasına izin vermeyeceklerini de söyledi.

KAMERALAR KARŞISINA GEÇTİ

Suriye'de, 22 Temmuz'dan bu yana kamuoyunun karşısına çıkmayan Devlet Başkanı Beşar Esad, bugün İran'ın dini lideri Hamaney'in özel temsilcisi Said Celili ile görüşmesinde kameraların karşısına geçti.

BÜTÜN KANALLAR KULLANILIYOR

Suriye devlet televizyonu Esad-Celili görüşmesinin görüntülerini yayınladı. SANA haber ajansı da ikilinin fotoğraflarını yayınladı.Görüşmelerin ardından konuşan Celili, İran’ın Arapça yayın yapan resmi kanalı El lem’e yaptığı açıklamada, Tahran’ın Suriye'de kaçırılan 48 İran vatandaşının sağ salim serbest bırakılması için “bütün kanalları kullandığını” söyledi.

Celili Tahran’ın sadece İranlıları kaçılan muhalifleri değil, bu gruplara destek veren yabancı hükümetleri de sorumlu tuttuğunu söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.