İran'dan islam alemine flaş Gazze çağrısı

İran'dan islam alemine flaş Gazze çağrısı

İran'ın dini lideri Hamaney, İslam ülkelerine 'Kuduz köpek' olarak tanımladığı İsrail'e karşı Hamas'ın silahlandırılması çağrısı yaptı.

İran’ın dini lideri Ali Hamaney, İslam ülkelerine İsrail’e karşı Hamas’ı silahlandırma çağrısı yaptı. Hamaney, ‘kuduz köpek’ olarak tanımladığı İsrail’in Gazze’de yaptığının ise ‘soykırım’ olduğunu söyledi.

 
İran’da Ramazan bayramı kutlanıyor. Dini Lider Hamaney’in kıldırdığı bayram namazı için yaklaşık 2 milyon kişi başkent Tahran’daki Büyük Musalla Camisi’nde toplandı.
 
Erken saatlerden itibaren bayram namazının kılınacağı alana giden yollar trafiğe kapatıldı. Vatandaşlar şehrin ana meydanlarından bayram namazının kılınacağı Musalla Camisi’ne 4 bin otobüs ve 450 minibüs ile taşındı.
 
Vatandaşlar sabah saat 04.00’ten itibaren tekbirlerle camiyi doldurmaya başladı. Camiye sığmayan Tahranlılar yanlarında getirdikleri seccadeleri caminin etrafındaki sokaklara sererek namaza iştirak etti.
 
Ülkenin Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney’in kıldırdığı bayram namazına Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani başta olmak üzere hükümet ve ordudan birçok isim katıldı.
 
Namaz sonrasında tekbirler getiren vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı. Bayram namazını canlı yayınlayan İran devlet televizyonu, namaz alanında yaklaşık 2 milyon kişinin toplantığını aktardı.
 
HAMANEY'DEN HAMAS'A DESTEK
 
Ali Hamaney, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı konuşmada, AB ve ABD’yi de eleştirerek onların bütün çabalarının Filistinli savaşçıların savaşma kapasitelerini düşürmeye yönelik olduğunu söyledi. İsrail ile ilgili ise Hamaney, “Bu kuduz köpek, bu aç gözlü kurt, masum insanlara saldırdı. İnsanlık buna tepki göstermeli. Bu bir soykırımdır, tarihi bir felakettir” dedi.
 
Hamaney, “İsrail gece-gündüz masum insanları öldürüyorken bu kadın, erkek ve çocuklar kendilerini savunmaya çalışıyor. Şimdi Amerikalılar ve Avrupalılar Filistinlilerden silahlarını da teslim etmelerini istiyor ki İsrail onları hiçbir dirençle karşılaşmadan yok etsin. Herkes, kimin imkanı varsa, özellikle İslam dünyasında, Filistinlileri silahlandırmak için ellerinden geleni yapmalıdır” ifadelerini kullandı.
 
RUHANİ: TEK YOL MÜSLÜMANLARIN BİRLİĞİ
 
Bayram mesajı yayımlayan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, tüm dünya Müslümanlarının Ramazan bayramını kutladı.
 
Cumhurbaşkanlığı sitesinde yayımlanan mesajında, “Tüm dünya Müslümanlarının özveri ve arınma bayramı olan Ramazan bayramını tebrik ederim” ifadesini kullanan Ruhani, ayrıca İsrail’in Gazze’deki sivilleri hedef alan ve bayramda dahi sürdürdüğü saldırılarına ilişkin, “Bir taraftan masum Gazze halkının siyonist rejim tarafından vahşice katledildiğine diğer taraftan İslam düşmanlarının İslam ümmeti arasında mili ve mezhebi savaşlarının fitilini ateşlediğine şahit olduğumuz bu günlerde, İran İslam Cumhuriyeti olarak, bölgenin istikrar ve güvenliği için tek yolun bölge Müslümanlarının birlik ve beraberliğinden geçtiğine inanıyoruz. Bu birlik İslami inancın ilkelerine bağlılık ve ahlaki erdemlerin ihya edilmesiyle mümkün olabilir” ifadesini kullandı. AA/Al Jazeera

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.