İran'dan Türkiye'ye yeni otomobil

İran'dan Türkiye'ye yeni otomobil

Türk otomobil pazarına Samand modeliyle giren İran'ın Khodro şirketi, varlığını devam ettirmek için bu modelin dizel modelleriyle birlikte Soren adlı yeni modelini pazara sürüyor.

İran'ın Khodro Otomotiv Sanayisi Şirketi Sorumlularından Muhammed Hasan Yezdi, şirketlerinin Türkiye pazarlarında varlığını devam ettirmesi ve pazarını geliştirmesi için yeni modellerini pazara süreceğini açıkladı.

IRNA ajansında yer alan habere göre Yezdi, Şanlıurfa'da Samand Temsilciliğinin açılış törenine yaptığı açıklamada, Khodro Şirketinin ihracat siyasetlerini geliştirdiğini ve özellikle Türkiye pazarına özel önem verdiğini belirtti. Şanlıurfa'da Samand Temsilciliğinin açılmasının Samand'ın Türkiye'de Pazar şansını daha da artıracağını kaydeden Yezdi, Khodro'nun üç yıldır Türkiye otomobil pazarına giriş yaptığını dile getirdi.

Hasan Yezdi, Türkiye'de Samand LX modelinin satışa sunulduğunu; ama Türkiye'de yakıt ve bakım fiyatlarının yüksek olması nedeniyle 1600 cc'lik motor kullanıldığını belirtti. Yezdi, ürettikleri araçlarda ABS fren sistemi ve hava yastığının bulunduğunu, araçların AB standartlarını kullanan Türkiye standartlarını karşıladığını ve Samand'ın MVS Ototomtiv tarafından Türkiye'ye ithaline izin verildiğini vurguladı.

Yezdi, Türkiye pazarlarına İran Khodro'nun yeni modellerinin de sunulacağını ve özellikle iç dizaynı yenilenmiş otomatik vites Soren marka İran otomobilinin de Türkiye'de satışını planladıklarını ve Türkiye'de dizel otomobillere olan ilgi nedeniyle Samand'ın dizel modellerinin de Türkiye'de satışa sunulmasının ele alındığını belirtti