İran'dan Türkiye'yi şaşırtan teklif

İran'dan Türkiye'yi şaşırtan teklif

İran cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi,İran’ın büyük yatırım yaptığı bu nükleer teknolojiyi, Türkiye ile paylaşmaya hazır olduğunu söyledi.

 

İran cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte düzenlenen ortak basın toplantısında, batının nükleer teknolojiyi kendi tekelinde bulundurmak istediğini ancak İran’ın büyük yatırım yaptığı bu teknolojiyi, Türkiye ile paylaşmaya hazır olduğunu söyledi.

Tahran’daki Sadabad Sarayı’nda Başbakan Erdoğan ile birlikte düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Rahimi, İran’ın nükleer çalışmalarının barışçıl olduğunu ifade ederek, "İslam dini gereği, nükleer teknoloji alanında barışçıl amaçlar dışında başka plan ve programımız bulunmamaktadır" ifadesini kullandı. Birleşmiş Milletler’in 5 daimi üyesi artı Almanya’dan oluşan 5+1 ülkeleri ile İran arasında yeni tur görüşmelerin Türkiye’de yapılmasına olumlu yaklaştıklarını belirten Rahimi, Türkiye’nin uluslar arası çeşitli alanlardaki İran’ın haklı tutumunu savunduğunu söyledi.
 
Ortak basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran’la Batı arasındaki görüşmelerin İstanbul’da yapılması konusunu değinerek, "Sayın Salihi bu konuda zaten İstanbul’da yapılmasını daha önce de söylemişti. Şimdi karşı tarafta da bu konuda olumlu gelişmeler var. Öyle zannediyorum ki onların açıklamasını da beklemek durumundayız. Biz de bu sürece olumlu katkıda bulunmayı arzu ediyoruz. Çünkü baştan itibaren bu konuyu en yakın takip eden üçüncü ülke konumundayız" dedi. Erdoğan, nükleer enerji konusunda barışçıl amaçlı olduktan sonra kimseye herhangi bir dayatma yapma hakkı bulunmadığını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.