İran'ın son hamlesini uydudan gördüler!

İran'ın son hamlesini uydudan gördüler!

ABD'nin ek yaptırımlar uygulama girişimlerine rağmen Tahran'ın, füze programı geliştirme konusunda kararlı olduğunu gösterdi. İngiliz gazetesi haberine kaynak olarak uzaydan çekilmiş görüntüleri verdi.

İngiltere'de yayımlanan Jane'e dergisi, İran'ın ''büyük olasılıkla Kuzey Kore ile işbirliği yaparak'' yeni bir füze rampası inşa ettiğini yazdı.

Dergide, uydu görüntülerine dayanılarak yayımlanan yazıda, rampanın İran'ın başkenti Tahran'ın doğusundaki Semnan'daki uzay istasyonunda inşa edildiği ve zaman içinde Simargh adı verilen yeni uzay füzesinin fırlatılmasında kullanılabileceği belirtildi.

Yazıda, rampa inşaatı ile Simargh füzesinin, İran'ın füze programında Kuzey Kore ile olası bir işbirliğine işaret ettiği kaydedildi.

Uydu fotoğraflarında görülen platformların Kuzey Kore'nin Tongchang'daki yeni rampalarına benzediği belirtilen yazıda, bütün bu faaliyetlerin, ABD'nin ek yaptırımlar uygulama girişimlerine rağmen Tahran'ın, füze programı geliştirme konusunda kararlı olduğunu gösterdiği de ifade edildi.

AA

Etiketler :