İranlı ajan BDP mitinginde yakalandı

İranlı ajan BDP mitinginde yakalandı

İran ajanlarının terör örgütü PKK ile ortak hareket ederek Türkiye aleyhine istihbarat topladığı iddiaları tartışılırken Savama'nın bir ajanı, BDP mitinginde yakalandı.

Diyarbakır'da 1 Eylül'de BDP'nin düzenlediği 'Demokratik Çözüm ve Müzakere' mitingi film gibi bir operasyona sahne oldu.

İran ajanlarının Doğu'da PKK ile ortak hareket ederek Türkiye aleyhine istihbarat topladığı iddiaları tartışılırken İran İstihbaratı Savama'nın bir ajanı Diyarbakır'da yakayı ele verdi. Diyarbakır'da 1 Eylül'de BDP'nin düzenlediği 'Demokratik Çözüm ve Müzakere' mitingi film gibi bir operasyona sahne oldu.

Türkçe bilmediğini belirten Ferhat Ariaei isimli İran ajanı, polislerin kendisini durdurması üzerine mermer ticareti yaptığını savundu. Gözaltına alınan Ferhat Ariaei'nin sorgusunda çok akıcı bir şekilde Türkçe ve Kürtçe konuştuğu anlaşıldı. Daha sonra dedesinin Diyarbakırlı olduğunu öne süren ajan, Diyarbakır'a sık sık gidip geldiğini söyledi.

Ancak Savama ajanının üst aramasında İran devrim muhafızlarına ait askeri kimlik, 8 adet SİM kart, 2 farklı cep telefonu ve flaş bellek çıktı.
 

ÜST DÜZEY PKK/KCK'LILAR İRTİBATLI

Yapılan araştırmada İran ajanı Ariaei'nin yakın zamanda birçok kez Türkiye'ye gelip gittiği, bu ziyaretlerinde de PKK'lı teröristler ve üst düzey KCK'lılarla irtibat kurduğu tespit edildi.

Geçtiğimiz günlerde 100 İran ajanının Doğu'da halk ayaklanması çıkarmak, askeri ve siyasi bilgileri sızdırmak amacıyla ülkeye sızdığı ortaya çıkmıştı. Ayrıca İran ajanlarına bilgi sızdırdığı gerekçesiyle Iğdır ve çevresinde 2'si İranlı toplam 9 kişi tutuklanmıştı.

Bugün

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.