İranlı sanatçı Hamedi'den Türkiye'ye övgü

İranlı sanatçı Hamedi'den Türkiye'ye övgü

İranlı sanatçı Ebrahim Hamedi, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin İranlı turistlerin Türkiye’ye olan ilgisini artırdığını söyledi.

Hamedi, silahlı saldırıya uğrayan İbrahim Tatlıses’in de büyük bir sanatçı olduğunu, iyileşmesi için dua ettiğini söyledi.

Nevruz Bayramı'nda İranlı turistlere konser vermek amacıyla Türkiye'ye gelen İranlı müzisyen Ebrahim Hamedi, tatil yaptığı Beldibi Rixos Sungate Otel'de eşi Mahshid Hamedi ile basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten ‘Ebi’ lakaplı ünlü müzisyen Hamedi, Türkiye'de İranlı vatandaşları gördüğü için çok mutlu olduğunu ifade etti. Son yıllarda İranlı turistlerin tatil için Türkiye’yi daha çok tercih etmesinde iki ülke hükümeti arasındaki iyi ilişkilerin etkili olduğunu belirten Hamedi, “Bu yıl 2 milyondan fazla İranlı insan Türkiye’ye geldi. Son zamanlarda iki ülke hükümetlerinin birbirlerine yaklaşması ve iki ülke arasındaki kapılarının açılması buna en büyük etken.” dedi. İranlı turistlerin dünyanın her yerinde tatil yaptığını söyleyen Hamedi, ancak tatil için özellikle Türkiye’nin seçildiğini kaydetti.

İbrahim Tatlıses’in saldırıya uğradığını Türkiye’ye geldiğinde öğrendiğini belirten Hamedi, olaydan dolayı çok üzüldüğünü söyledi. Tatlıses’in sesini çok beğendiğini ifade eden Hamedi, “Tatlıses'in şarkılarını dinliyorum ve herkesin de sevdiğini biliyorum. Onun bir an önce iyileşmesi ve aramıza dönmesi için dua ediyorum. Tekrar onun sesini duymak istiyorum. Umarım en kısa zamanda iyileşir. Onunla birlikte konser vermek istiyorum. O büyük bir sanatçı. Onunla çalışmayı isterdim. Türkiye'de Sezen Aksu ve Ebru Gündeş'in sesini ve şarkılarını çok seviyorum.” diye konuştu.

EBRAHİM HAMDİ KİMDİR?
1949 yılında Tahran'da doğan Ebrahim Hamdi, 16 yaşında kurduğu ‘Sun boys’ adlı grup ile müzik hayatına başladı. Kurduğu grupla birlikte ‘Javayan Sarayı’ ve kulüplerde şarkı söylemeye başlayan Hamedi, 1977 yılında müziğini tanıtmak için ABD'ye gitti. İslam devriminden sonra bir daha İran'a dönmeyen Hamedi, birçok ülkede konserler verdi. Hamedi, dünyada büyük bir hayran kitlesi olan ve İran'ın yaşayan efsane sanatçıları arasında gösteriliyor.

Etiketler :