IRF Dünya Kongresi 2024'te İstanbul'da yapılacak.

IRF Dünya Kongresi 2024'te İstanbul'da yapılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Yunus Emre Ayözen:- "Dünyanın en önemli şehirlerinden birisi olan İstanbul'da dünyanın en önemli organizasyonlarından birisini gerçekleştirecek olmanın gururunu yaşıyoruz"

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) tarafından dört yılda bir düzenlenen IRF Dünya Kongresi, 15-17 Ekim 2024'te İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin ev sahipliğini resmiyete dökecek iş birliği protokolünün imza töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü'nde düzenlendi.

Ulaştırma sektöründe ulusal ve uluslararası düzeyde bilgi paylaşımı ve iş birliklerini teşvik etme ve kolaylaştırma amacıyla düzenlenen protokolün imza törenine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Yunus Emre Ayözen, Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Mücahit Arman, IRF Genel Müdürü Susanna Zammataro ve IRF Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Aydın katıldı.

Törende konuşan Yunus Emre Ayözen, insan, yük ve veri taşımacılığını en yüksek standartlarda yapma hedefiyle yoluna devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın mobilite, dijitalleşme ve lojistik odağında çalışmalarını yürüttüğünü söyledi.

Bu kapsamda dünyanın en önemli mobilite organizasyonlarından olan 2024 IRF Dünya Kongresi'ni İstanbul'da yapma mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Ayözen, "Bu organizasyonu İstanbul'a taşımanın memnuniyeti içerisindeyiz. IRF temsilcileri ile iş birliği protokolümüzü imzaladık. Dünyanın en önemli şehirlerinden birisi olan İstanbul'da dünyanın en önemli organizasyonlarından birisini gerçekleştirecek olmanın gururunu yaşıyoruz." diye konuştu.

- Türkiye resmi ev sahibi ülke oldu

Törende verilen bilgiye göre, söz konusu protokol ile taraflar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2024 IRF Dünya Kongresi'nin "resmi ev sahibi ülke" olacağını tasdik etti.

Açılış ve kapanış seremonisi, konferans, sergi ve teknik gezilerin yer aldığı ve yaklaşık 2 bin kişinin katılım göstereceği organizasyonun detaylarının daha sonra paylaşılacağı bildirildi.

Genel merkezi İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan ve Yollar Türk Milli Komitesi'nin (YTMK) de üyeleri arasında olduğu IRF, beş kıtadaki mevcudiyetiyle sürdürülebilir hareketlilik sağlayan yolların ve yol ağlarının geliştirilmesini; daha güvenli, çevreci ve sürdürülebilir kara yolu taşımacılığı ve mobiliteyi teşvik ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.