Irkçı lider yine İslam'a çattı

Irkçı lider yine İslam'a çattı

Hollandalı İslam karşıtı ırkçı lider Geert Wilders İslam'a karşı tavrını sertleştirerek sürdürüyor. Peygamber'e barbar' diyen Wilders, camiler için 'kapatılsın' dedi.

Hollanda genelinde 4 Haziran'da yapılan AP seçimlerinde en çok oyu alan İslam karşıtı ırkçı lider  Wilders seçim sonrası İslam'a karşı tavrını sertleştirerek sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl hazırladığı "Fitne" filmiyle gündeme gelen Wilders Danimarka'da "Basın Özgürlüğü Derneği" tarafından düzenlenen bir konferansa konuşmacı olarak katıldı.

'CAMİLER KAPANSIN'

Danimarka Parlamentosu salonlarında düzenlenen konferansta konuşan Wilders'i Danimarkalı bakanlar ve parti genel başkanları ile bazı milletvekilleri de dinlediler. Konuşmasında Hz. Muhammed'i "barbar" olarak nitelendiren Wilders, İslam dininin totaliter bir ideoloji olarak tanımladı.

Irkçı lider sözlerini şöyle sürdürdü: "Avrupa ülkelerinde camiler kapatılmalı. Yeni camilerin yapılması yasaklanmalı. Kuran'ı Kerim'in basılıp yayınlanması engellenmeli. Müslümanlara özel okul açma hakkı verilmemeli. Suç işleyen Müslüman göçmenlerin AB vatandaşlıklarının ellerinden alınıp sınır dışı edilmelerini istedi..."

Etiketler :