Irkçı Sarrazin sonunda kovuluyor!

Irkçı Sarrazin sonunda kovuluyor!

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff’ın “Sarrazin Almanya’nın imajını zedeliyor.

Almanya, Müslüman göçmenlerin Alman toplumunu 'aptallaştırdığı' gibi faşist çıkışlarıyla skandal yaratan Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Thilo Sarrazin'nden kurtulmaya çalışıyor.

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff’ın “Sarrazin Almanya’nın imajını zedeliyor. Merkez Bankası bu tartışmanın Almanya’ya özellikle uluslararası alanda zarar vermesini engelleyebilecek çok şey yapabileceğinden eminim” açıklamasının ardından Merkez Bankası beklenen adımı attı. Banka dün Sarrazin’in görevden alınması yönünde bir karar aldı. 

Sarrazin’in görevden alınabilmesi için de Wulff’ın bankanın kararını onaylaması gerekiyor. Yasalara göre Sarrazin ancak görevi suistimal suçu işlerse kovulabilir. Holocaust’tan Sağ Kalanlar ve Akrabaları Derneği de 65 yaşındaki Merkez Bankası yöneticisinin derhal görevden alınmasını talep etti.

Dernek adına konuşan Elan Steinberg “Thilo Sarrazin’in açıklamaları Nazi Almanyası’nın zalimliğini yaşayan bizleri incittiği gibi modern Almanya’nın temiz ahlaki duruşunu da lekeliyor” ifedelerini kullandı.

Radikal

Etiketler :