İrlanda'yı da Yendik

İrlanda'yı da Yendik

ABD'de kampa bulunan A Milli Futbol Takımı, Çek Cumhuriyeti'nin ardından ikinci hazırlık maçında Kuzey İrlanda'yı da yenmeyi başardı.

2012 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları ve yeni teknik direktörü Guus Hiddink ile özel bir kamp bir dizi hazırlık maçları yapmak için ABD'de kampa bulunan A Milli Futbol Takımı, ikinci hazırlık maçında da Kuzey İrlanda'yı 2 - 1 yendi. ABD'de haırlıklarını sürdüren Ay yıldızlılar, ilk hazırlık maçında da Çek Cumhuriyeti'ni 2 - 1 yenmişti.

Yaklaşık 35 derece sıcaklıkta oynanan maç boyunca rakibine karşı farkını ortaya koyan A Milliler, henüz maçın 2. dakikasında Tuncay'la net bir gol fırtasından yararlanamadı. İlk yarıda yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen Milliler, devreyi 0-0'lık eşitlikle kapattı.

İkinci yarıya adeta golle başlayan Ay yıldızlılar, 47. dakikada Sercan'ın şık golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra da baskısını azaltmayan Milliler, 72. dakikada Semih'in güzel golüyle farkı ikiye çıkardı. Kalan dakikalarda da oyunu forse eden A Milli Takım, 90 dakika sonunda başka gol bulamayınca maçı 2-0 kazandı.

Ay - yıldızlılar, son hazırlık maçında Dünya Kupası'na hazırlanan ABD ile karşılaşacak. Bu karşılaşma 29 Mayıs Cumartesi günü TSİ 21.00'de oynanacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakikada Sabri'nin uzun pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Tuncay, önündeki rakibini geçtikten sonra vuruşunu yaptı, ancak meşin yuvarlak farklı bir şekilde üstten auta gitti.

25. dakikada Hamit'in sol taraftan doğrudan kaleye kullandığı serbest atışta top, üstten dışarı çıktı.

36. dakikada Selçuk İnan'ın sağdan kullandığı köşe atışında, altıpasta iyi yükselen Kazım'ın kafa vuruşunda top auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

47. dakikada Selçuk İnan-Sercan verkaçında topla son buluşan Sercan'ın yerden düzgün vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0

54. dakikada Kazım'ın sağ taraftan ön direğe ortaladığı topa Sercan dokundu, ancak meşin yuvarlak kalecide kaldı.

57. dakikada Kazım, ceza alanı içinde Gorman'dan topu çaldı. Bu futbolcunun attığı sert şutta top üst direkten oyun alanına döndü.

72. dakikada Emre kendi çabasıyla getirdiği topu ceza yayının hemen önündeki Semih'e aktardı. Bu futbolcu önündeki rakibinden sıyrıldıktan sonra yerden düzgün bir vuruşla takımının ikinci golünü attı: 2-0

75. dakikada Sercan son çizgiye kadar indi ve topu altıpas içindeki Tuncay'a çıkardı, ancak Kuzey İrlanda defansı araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

77. dakikada Sabri'nin sağ taraftan uzak direğe gönderdiği topa ceza alanı içinde Servet kafayı vurdu, ancak meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

87. dakikada Kuzey İrlanda'da Magennis'in ceza alanı içinden yaptığı vuruşta, İbrahim Toraman'a da çarpan top kaleci Onur'da kaldı.

Karşılaşma, Türkiye'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Türkiye: 2 - Kuzey İrlanda: 0

Stat: Veterans

Hakemler: Terry Vaughn (ABD), Thomas Supple (ABD), Adam Wienckowski (ABD)

Türkiye: Onur, Servet, İbrahim Toraman, Caner, Sabri, Nuri (Dk. 46 Mehmet Topal), Selçuk İnan (Dk. 66 Emre), Ozan (Dk. 66 Arda), Kazım (Dk. 62 Semih), Tuncay, Hamit (Dk. 46 Sercan)

Kuzey İrlanda: Blayney, Little, McGivern (Dk. 76 Coates), McAuley, Craigan, Evans, Garnett (Dk. 80 Lawrie), Patterson (Dk. 60 Magennis), Mulgren, Braniff (Dk. 60 McArdle), Gorman (Dk. 66 Bryan)

Goller: Dk. 47 Sercan, Dk. 72 Semih (Türkiye)

Sarı kart: Dk. 20 Gorman (Kuzey İrlanda)

Etiketler :