İş Bankası'ndan 1 milyon fidan

İş Bankası'ndan 1 milyon fidan

Türkiye İş Bankası'nın TEMA ve Orman Bakanlığı işbirliği ile 2008'de başlattığı ''81 İlde 81 Orman'' projesinde, 2 yılda 1 milyon fidan dikildi.

İş Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, 2013'de tamamlanması planlanan proje sonunda 2 milyonu aşkın fidan dikiminin hedeflendiği kaydedildi.

Projenin bu yılın temmuz ayında 37. şehre ulaştığı, Iğdır ve Kars'a dikilen 30 biner fidanla proje kapsamında bugüne kadar dikilen fidan sayısının 1 milyonu aştığı ifade edilen açıklamada, bankanın, dikilen ve bir yılını dolduran fidanların bakımını ve tutmayan fidanların yerlerine yenilerinin dikilmesi işlemlerini de tamamladığı belirtildi.

Açıklamada verilen bilgiye göre, kurulan ormanların hepsi, 20 hektarlık alana dikilen 30 bin fidanla yola çıkılan ağaçlandırma alanlarından oluşuyor. İş Bankası aktardığı kaynakla bu alanların ağaçlandırılmasıyla kalmayıp, dikilen fidanların beş yıl süreyle bakımını da yapıyor. Ayrıca, kuruyan ve her hangi bir nedenle tutmayan fidanların yerine yenileri dikiliyor.

İş Bankası ile TEMA'nın bu işbirliği tamamlandığında toplam 3 bin futbol sahası büyüklüğünde, yaklaşık 1.500 hektarlık alan ağaçlandırılmış olacak.

Etiketler :