İşadamına silahlı saldırı

İşadamına silahlı saldırı

Genel müdür öldü, yönetim kurulu başkanı yaralandı

Ümraniye'de içinde işadamlarının bulunduğu bir otomobil silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu bir işadamı hayatını kaybederken bir işadamı da ağır yaralandı.
Alınan bilgiye göre olay, Ümraniye Küçüksu Caddesi üzerinde akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, içerisinde 4 kişinin bulunduğu 34 BM 4450 plakalı Mercedes marka bir otomobil, cadde üzerinde ilerlerken kırmızı ışıkta durdu. Bu sırada kimliği belirsiz iki kişi, araç içerisindeki işadamlarını hedef alarak silahlı saldırıyı gerçekleştirdi. Saldırı sonucu araç içerisinde bulunun İdeal Otomotiv'in Genel Müdürü Hayri Ersoy olay yerinde hayatını kaybederken, aynı araç içerisinde yer alan Turkuaz Gıda A.Ş.'nin sahibi Zeki Pilge'de ağır yaralandı. Saldırıda yara almadan kurtulan sürücü olayın şokunu üzerinden atar atmaz otomobili ile Ümraniye Devlet Hastanesi'ne hareket etti. Olayda hayatını kaybeden Hayri Ersoy hastane morguna kaldırılırken ağır yaralanan Pilge de Çapa Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.
Öte yandan işadamlarının saldırıdan önce bir toplantıya katıldıkları öğrenildi. Toplantının ardından aynı otomobile binen işadamlarından Ersoy ve Pilge'nin otomobilin arka koltuğunda oturdukları ve aynı otomobilde Kazakistan'lı bir kadınının da bulunduğu belirtildi.
Polis, silahlı saldırı olayının ardından olay yerinde ve hastane önüne park edilen otomobili inceleme altına aldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı

Etiketler :