İşadamlarından Nijerya açılımı

İşadamlarından Nijerya açılımı

Türk malları için büyük bir pazar niteliğindeki Nijerya ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek için işadamlarımız düğmeye bastı.

Pınar Kibar'ın haberi

 

Türk malları için büyük bir pazar niteliğindeki Nijerya ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek için işadamlarımız düğmeye bastı.

REM Fuar ve Organizasyon şirketinin müdürü Tevfik Çayır, bir ilke imza atarak Afrika’da inşaat ve tarım- gıda fuarı düzenleyeceklerini açıkladı. REM, Afrika’daki ilk fuarı Nijerya’nın başkenti Abuja’da düzenliyor.

Nijerya’nın, başkentlerini Lagos’tan Abuja’ya taşıdığını ve 200 milyonu aşan nüfusuyla Afrika’nın gözde ülkesi konumunda olduğunu belirten Çayır, Nijerya’nın, dünyanın petrol bakımından en zengin 5. ülkesi olduğunu ifade etti. Çayır, “Nijerya, doğalgaz rezervleri, altın, elmas ve kömür madenleri bakımından da sayılı ülkeler arasında bulunuyor” dedi.

 

Nijerya’da buluşalım  

“Nigeria Build Expo –Nijerya İnşaat Fuarı” ve Nıgeria Agro & Food Expo Tarım- Gıda fuarının Türk işadamlarının Afrika’ya açılma aşamasının en önemli ayağı olduğunu kaydeden Çayır, bu altın fırsatı değerlendirmek için tüm inşaat firmaları ile tarım ve gıda firmalarını Nijerya’da buluşmaya davet etti.

 

Türkiye’nin, kaliteli ürün yelpazesiyle, Nijerya için parlayan bir yıldız durumunda olduğunun da altını çizen Çayır, “Uzakdoğu’dan ürünlerin nakliyesi aşamasında çıkan sorunlar, Çin’den bir geminin 3-4 aylık bir süreçte ülkeye ulaşmasının kendileri açısından çok büyük bir sorun teşkil ettiği açıkça bizlere ifade edilmiştir. Türkiye’den Nijerya’ya deniz yoluyla ürün gönderilmesi ise 45 gün gibi kısa sürede gerçekleşmektedir. Bütün bu veriler ışığında Türk inşaat sektörü ile tarım ve gıda sektörü imal ettiği ürünleriyle Avrupa kalitesini Uzakdoğu fiyatı ile Nijerya’ya ihraç etme imkânına ve gücüne kavuşacaktır. Biz Türk işadamlarını Afrika’ya açılma aşamasının en önemli ve en etkili ayağı olan Nijerya’da firmalarını tanıtmaya ve sektörel alanda büyük iş imkânları elde etmeye davet ediyoruz” dedi.

    

4-7 Kasım 2010 tarihleri arasında Nijerya'nın başkenti Abuja'da düzenlenecek olan Nijerya İnşaat Fuarı ve Nijerya Tarım ve Gıda Fuarlarına yönelik yüzde 70 devlet desteğinin Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından da onaylandığını belirten Çayır, Türk sanayicisinin, Türk imalatçısının bu ülkede olması gerektiğini, bütün iş adamlarını Fuara beklediklerini ifade etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :