İşçi partisinden Allah'a Kuran'a hakaret

İşçi partisinden Allah'a Kuran'a hakaret

İşçi Partisi'nin dergisi Bilim ve Ütopya'da Allah, Kur'an-ı Kerim ve son peygamber Hazreti Muhammed hakkında inanılmaz sözler yer alıyor..

Doğu Perinçek'in İşçi Partisi, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ilginç bir provokasyona soyundu. İşçi Partisi'nin yayın organı Bilim ve Ütopya adlı dergide Allah'a ve Kur'an-ı Kerim'e hakaret içeren görüşler aktarıldı, Hz. Peygamber'in bir sihirbaz olduğu savunuldu.

Dergi, bu konuya birkaç sayı daha ayıracaklarını duyurdu. Okuyucularını da tartışmaya katılmaya davet etti.

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Gani Bayer'in imzasını taşıyan “Ortaçağ İslam Bilginlerinin Büyük Tartışması, İslam'da Peygamberliğe Reddiye, Akılcılığın Zirvesi: İbn el-Ravendi” başlıklı makalede, Hz. Muhammed'in bir sihirbaz olduğu savunularak “Mucizelerin mümkün olmadığını, doğanın kendi yasalarının ve işeyişinin olduğu ve peygamberliğin mümkün olmadığını dile getiriyor” görüşlerine yer verildi.

“İbn el-Ravendi, el- Varrak, Razi gibi bilginlerin maddenin ezeli- ebedi olduğunu ve doğanın kendi işleyişi olduğunu savunarak, buradan mucizelerin reddiyesine arkasından buna dayanarak peygamberliğin reddiyesine vardırdıkları görüşleri ortaçağ İslam dünyasında kendi zamanlarında ve sonrasında büyük bir tartışma yaratmıştır” sözleriyle başlayan makalede, “Bilim hayatı açısından stratejik öneme sahip olduğunu düşündüğümüz bu konuyu yeniden gündeme getiriyoruz” deniliyor. Tartışmaların sonunda mucize ve peygamberlik karşıtı görüşlerin geçerliliğinin ispat edildiği ileri sürülen makalede, “Farabi, Gazzali gibi birçok bilginin tartışma konusu yaptığı fikirleri şöyle sıralanabilir” denilerek, şu akıl almaz görüşler aktarılıyor:

ALLAH'A HAKARET

“Kullarını hasta eden bir Tanrı kullarına bilgece davranan biri gibi ya da onları gözeten biri olarak ya da onları esirgeyen, bağışlayan biri gibi görülemez. Kullarına fakirliği ve sefilliği reva gören biri için de aynısı geçerlidir. Aynı zamanda kendisine karşı itaat etmeyeceğini bildiği birisinden itaat etmesini beklemek de bilgece değildir. Ve sadakatsiz olanı ve itaat etmeyeni sonsuz ateşle cezalandıran birisi bir aptaldır.”



"PEYGAMBERLER GEREKSİZDİR"
“Tanrı insanlara doğru ve yanlış üzerine yargıda bulunabilecekleri aklı bağışladı. Eğer peygamberlerin iddiaları insanın yargısını destekliyorsa, peygamberler gereksizdir (fazlalıktır). Eğer onların iddiaları aklın yargılarına aykırı ise, onları dinlememeliyiz.”

"DENEME-YANILMA YOLUYLA KAZANILDI"

“İnsanlar gökyüzünü dikkatle gözleyerek gökbilimini geliştirdiler. Nasıl gözleyeceklerini öğretecek peygamberlere ihtiyaç duymadılar. Ne de lavtayı nasıl yapacaklarını öğretecek peygamberlere ihtiyaç duydular. İnsanların vahiy olmadan koyunun bağırsağının kurutulup bir tahta parçasına gerildiğinde, bunun hoş sesler çıkarabildiğini öğrenemeyeceklerini varsaymak abestir. Bütün bu yetenekler doğuştan gelen insan aklıyla, çalışmayla, gözlemle ve deneme-yanılma yoluyla kazanılmıştır.”

"KUR'AN ÇELİŞKİLİ VE ABES ŞEYLERDEN SÖZ ETMEKTEDİR"

Peygamber Muhammed olağanüstü bir söz ustası olduğu için ya da diğer Araplar Muhammed'le savaşmak adına şiir yazmak için çok meşgul olduklarından ya da Araplar eğitimsiz insanlar olduklarından Kuran Arapların diğer kitaplarından daha güzel olabilir. Kuran her hal ve karda o kadar da etkileyici değildir çünkü çelişkili ve abes şeylerden söz etmektedir ve özellikle de gayrimüslimler için etkileyici değildir.”

“Muhammed'in öğretileri bildirilmiş dinlere bir meydan okumayı temsil eder: O, Yahudilerin ve Hristiyanların inandığı herşeyin tamamen yanlış olduğunu, inandıkları şeylerin peygamberlerinden yanlış aktarıldığını iddia etti. Fakat eğer Yahudilerin ve Hristiyanların, büyük oranda, gerçekleri doğru olarak aldıklarına güvenemiyorsak, İslami geleneği aktaran Muhammed'in bir avuç takipçisine neden güvenelim?”

MELEKLERİ İNKAR

“Meleklerin Muhammed'in yardımına koştuğuna dair aktarılanlar mantıklı değildir, çünkü bu aktarılanlar peygamberin düşmanlarından sadece 70 tanesini öldürebilen Bedir meleklerinin güçsüzlüğünü gösterir. Ve eğer melekler Bedir'de Muhammed'e yardım etmek istediyseler, Uhud'da yardımlarına çok ihtiyaç varken neredeydiler?”

“(Çeşitli dinlerin Peygamberleri) aldatılmamıştır ya da yanıltılmamıştır; onlar etkin bir biçimde kandırmaktadırlar, hilelerle ve el çabukluğu ile dinleyenlerini aldatmışlardır. Aynı zamanda garip ve az bilinen doğal olayları takipçilerini kandırmak için kullanmışlardır.”

ŞEYTAN AYETLERİNİ DE AYDINLIK YAYINLAMIŞTI

İşçi Partisi, 1993'te de Aydınlık Dergisi'nde “Şeytan Ayetleri”ni yayınlayarak, Sivas olaylarına zemin hazırlamıştı. 1993 Şubat'ında, Şişli Sulh Ceza Mahkemesi'nin verdiği toplatma kararına rağmen, Aziz Nesin adlı ateist, “Şeytan Ayetleri” isimli kitabı Türkçe'ye çevirip, İşçi Partisi'nin Aydınlık dergisinde yayınlamaya başlamıştı. İslam'a hakaretler içeren o yayın sonrasında, mahkeme kararını da dinlemeden yayına devam eden Aziz Nesin ve Aydınlık'a, tüm Türkiye'de haklı bir tepki doğmuştu!

Etiketler :