İşçiler 32 yıl sonra Taksim'de

İşçiler 32 yıl sonra Taksim'de

Taksim Meydanı'na 32 yıl sonra çıkan işçiler, 1 Mayıs coşkusu yaşıyor. Pankartlar ve sloganlar eşliğinde meydana yürüyen işçiler, halaylar çekerek 1 Mayıs'ı kutluyor.

Taksim Meydanı'na 32 yıl sonra çıkan işçiler, 1 Mayıs coşkusu yaşıyor. Pankartlar ve sloganlar eşliğinde meydana yürüyen işçiler, halaylar çekerek 1 Mayıs'ı kutluyor.

Sendikalar, sabahın ilk ışıklarıyla hazırlıklarına başladı. Dolmabahçe, Şişli ve Şişhane meydanında toplanan işçiler davul zurna eşliğinde halay çekti. Saat 10.00 sıralarında kortej oluşturan işçiler 3 koldan Taksim'e giriş yaptı. Kortejlerin gelişleri sırasında herhangi bir olay yaşanmadı. Pankartlar ve sloganlar eşliğinde yürüyen işçiler, 1 Mayıs coşkusunu doyasıya yaşmaya başladı.

Bu arada miting kürsüsü Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) önüne kuruldu. Alana katılımların devam ettiği gözlendi. Mitingin saat 13.00'da başlaması bekleniyor.

---

1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı'na gelmeye başlayan DİSK ve KESK'in önderliğindeki kortej meydana giriş yapmaya başladı.

---

İşçiler slogan attı, vatandaşlar balık tuttu

Unkapanı Köprüsü üstünde toplanan Türk İş, ÖDP, Emek Partisi, CHP ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından oluşan yaklaşık 10 bin kişilik grup, pankartlar arkasında kortej oluşturarak saat 10.30 sıralarında Taksim'e doğru yürüyüşe geçti.

Grubun Unkapanı Köprüsü üzerinde toplanması ilginç görüntüler oluşturdu. Hergün köprüye gelerek oltalarla balık tutan balıkçılar, bugün de diğer günlerde yaptıkları gibi balık tuttu. "Bizim bayramımız buraya gelip balık tutmak." diyen balıkçılar, yanı başlarında çalınan marşlara, atılan sloganlara tepkisiz kaldı.

Köprü üstünde toplanan kalabalık, kortej oluşturarak yürüyüşe geçti. Emniyet kaynaklarına göre 10 binin üzerindeki kalabalık, Tarlabaşı'nda oluşturulan arama noktasından geçtikten sonra Taksim Meydanı'na girdi.

CHP'liler kol kola yürüdü

 İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in de aralarında bulunduğu bir grup CHP'li sendikalcılarla birlikte yürümek için güvenlik noktasına geldi. Kol kola giren CHP'liler, Taksim'den Tarlabaşı'na kadar yürüdü.

Güvenlik noktalarının önünde toplanmaya başlayan Türk-İş ve Kamu Sen'e bağlı gruplar da sloganlar atarak kalabalığın daha da artmasını bekledi. Daha

Etiketler :