İşe gitmek isteyenler trafikte mahsur

İşe gitmek isteyenler trafikte mahsur

Hava sıcaklığı yurdun iç ve doğu kesimlerde 4 ila 6 derece artacak, Marmara ve Kıyı Ege'de 2 ila 4 derece azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimleri yağışlı gececek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz ve Ege kıyılarında gökgürültülü sağanak olmak üzere; Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege ile Düzce ve Zonguldak çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar yurdun batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege ile Düzce ve Zonguldak çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, heyelan, taşkın vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-ÇIĞ ve KAR ERİMESİ UYARISI-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine, Doğu Anadolu bölgesinde artan hava sıcaklığı ile birlikte ani kar erimesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah ilk saatlerde doğu çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.(10)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(16)

İZMİR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde kuzey ilçelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.(18)

ANTALYA: Parçalı bulutlu, çevre ilçeleri ile akşam saatlerinde il merkezi kısa süreli ve yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(23)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı.(10)

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(13)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu.(26)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bölgenin güney ve doğusunda (İstanbul'un doğu çevreleri, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri) lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

EGE: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde kuzey Ege kıyıları ile Kütahya ve Afyon çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; Ege kıyılarında yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Anamur çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde Düzce ve Zonguldak çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu kuzeyi aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine ve artan hava sıcaklığı ile birlikte ani kar erimesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.