İşgüzarlara eş zamanlı inceleme

İşgüzarlara eş zamanlı inceleme

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde başörtülü öğrencilerin özel güvenlik görevlilerinin saldırısına maruz kaldığı ortaya çıkmıştı...

Başörtülü öğrencileri darp eden Ankara Ziraat Fakültesi özel güvenlik görevlileri ve karakolda mağdur öğrencilere psikolojik baskı uygulayan amir hakkında inceleme başlatıldı. Ziraat Fakültesi Dekanı Ahmet Çolak ise “YÖK’ten bize ulaştırılan bir genelge yok” diyerek haksız yasağı savundu.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi  

 

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde başörtülü öğrencilerin özel güvenlik görevlilerinin saldırısına maruz kaldıkları, güvenlik görevlileri hakkında şikâyette bulunmak için gittikleri karakolda da sözlü tacize uğradıkları ortaya çıkmıştı.

 

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde başörtülü öğrencilerin özel güvenlik görevlilerinin saldırısına maruz kalması ve mağdur öğrencilerin, güvenlik görevlileri hakkında şikâyette bulunmak için gittikleri karakolda da sözlü tacize uğramalarına inceleme başlatıldı.

 

SAVCILIK VE EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN İNCELEME

 

Mağdur öğrencilerin özel güvenlik görevlileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptıkları suç duyurusu kapsamında savcılık inceleme başlatırken, karakol amiri hakkında da Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı ve eş zamanlı olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Daire Başkanlığı tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Dün mağdur öğrenciler Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu’na da başvurarak, konu hakkında araştırma yapılmasını talep ettiler.

 

DEKAN ÇOLAK, YASAKTA ISRARLI

 

Yaşanan skandallarla ilgili Yeni Akit’e konuşan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Ahmet Çolak, yaşanan olayları doğru bulmadığını, ancak YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın üniversitelerde hiçbir öğrencinin başörtüsünden dolayı mağdur edilmeyeceği yönündeki genelgesinin de kendilerine ulaştırılmadığından yasağı sürdürmede kararlı olduklarını söyledi.

Haksız ve hukuksuz yasağı savunan Prof. Dr. Çolak, “Tamam hoşgörüsüz ve karşılıklı yapılan hatalar sonucunda yaşanan bir arbede var. Ancak bir de kurallar var” dedi.

 

“OLAY HAKKINDA İNCELEME YAPIYORUM”

 

“Biz tüm öğrencilerimizin kurallara uymasını istiyoruz” diyen Çolak, “Kimseye baskı kurma gibi bir niyetimiz yok. Olay hakkında bana bir rapor sunuldu. Ben de inceliyorum. Bu öğrencilere bir ceza hazırlığı olarak düşünülmesin. Asla böyle bir düşüncem yok” diye konuştu.

 

ÖĞRENCİLERE ZULÜM

 

Dört gün önce Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde başörtülü öğrencilerin özel güvenlik görevlilerinin saldırısına maruz kaldığı ortaya çıkmıştı. Diğer taraftan mağdur öğrencilerin, şikâyette bulunmak için gittikleri karakolda da sözlü tacize uğradıkları öğrenilmişti.

 

NELER YAŞANMIŞTI?

 

İki bayan öğrenci başörtülü bir şekilde fakülte bahçe kapısından içeri girmek isteyince önce özel güvenlik görevlilerinin sözlü tacizine, hukuksuzluğu tutanak altına almak isteyince de fiili saldırıya maruz kalmışlardı. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın üniversitelerde hiçbir öğrencinin başörtüsünden dolayı mağdur edilmemesi yönündeki genelgesini hatırlatan öğrencilere destek veren öğrenciler de güvenlik görevlileri tarafından darp edilmişti. Öğrenciler ile yakınlarının, olayın hemen ardından şikâyette bulunmak için gittikleri 100. Yıl Karakolu’nda da kötü muameleye tabi tutuldukları ortaya çıkmıştı. Kendini karakol amiri olarak tanıtan M.T’nin, ifade vermek ve özel güvenlik görevlileri hakkında şikâyette bulunmak için gelen öğrenci ve yakınlarına, “Siz ne diye buradasınız? Aslında suçlu sizsiniz. Eğitim hayatınız bitti” diyerek psikolojik baskı uygularken, mağdurların itirazı üzerine ağza alınmayacak küfürler savurduğu öne sürülmüştü.

 

Yeni Akit

Etiketler :