İshak Alaton İsrail'i topa tuttu

İshak Alaton İsrail'i topa tuttu

Musevi asıllı Türkiye vatandaşı İshak Alaton, İsrail hükümetine ateş püskürdü

Musevi asıllı Türk vatandaşı iş adamı İshak Alaton  İsrail hükumeti ile ilgili çok sert konuştu. İsral hükümetinin İsrailliler tarafından sevilmediğini ifade eden İshak Alaton, Türkiye ile ilişkileri geren Liberman ile ilgili konuşurken 'o adam' ifadesini kullandı.

Son yıllarda gerilen Türkiye-İsrail ilişkilerine musevi iş adamı tavrını Türkiye'den yana kullandı. Hedefinde ise sert görüşleriyle bilinen Dışişleri Bakanı Lieberman vardı.

İş adamı İshak Alaton, Bugün gazetesinden Perihan Çakıroğlu'na verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Çakıroğlu Alaton röpörtajı ile ilgili izlenimini yazarken "Çok iyi izlediğini bildiğim Türk-İsrail ilişkilerini açınca, pek beklemediğim görüş ve yorumlar dile getirdi" ifadesini kullandı. İşte Alaton'un Türkiye -İsrail ilişkileri ile ilgili sorulara verdiği yanıt:

İshak Bey, Türkiye-İsrail ilişkilerinin geleceği ne olacak?

Geçen onca olayı düşündüm ve tarafsız bir gözle düşündüklerimi de birçok kez dile getirdim. "Mavi Marmara" olayında İsrail çok haksızdı. Çok haksız davrandı. Uluslararası sularda, askerler ellerindeki mitralyözlerle bir sivil gemiye ateş ettiler. Adam indirip, onları öldürdüler. İsrail'e, bundan daha kötü imaj verecek bir durum olamaz.

Ne yapmaları gerekiyordu? 

Tabii ki özür dilemeliydi. Onu bir yana bırakalım. Yapılmış olan hareket öyle ki, bütün kurallara ve mantığa aykırıydı. Sana şunu söyleyebilirim. İsrail toplumunun çok büyük bir ekseriyeti, bu hükümetin hareketini tamamen yanlış buluyor. Hükümetin bir an önce gitmesi için de çok uğraşılıyor.

Hükümet yakın zamanda değişir mi? Gitsin diye çok girişimler var. Özellikle şu Lieberman denilen Dışişleri Bakanı ile Başbakan denilen Netanyahu'nun hemen gitmesi için çok çalışılıyor, çok uğraşılıyor. Ve de gitmeleri iyi olacak. Çünkü, bunlar İsrail'in bekasının aleyhine kararlar alan kötü bir yönetim sergiliyor. Ben de bunu gördüm.



 

 

Etiketler :