İSİAD referandumda 'Evet' diyecek

İSİAD referandumda 'Evet' diyecek

İSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Adıgüzel demokrasinin kökleşip, standartlarının yükseltilmesi konusunda Türkiye’ye önemli fırsatlar sunan anayasa değişikliği referandum “Evet” diyecek.

İstanbul Sanayici ve İşadamları Derneği (iSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Adıgüzel demokrasinin kökleşip, standartlarının yükseltilmesi konusunda Türkiye’ye önemli fırsatlar sunan anayasa değişikliği referandum oylamasında  İSİAD olarak “Evet” diyeceklerini açıkladı.

Rıza Adıgüzel yapmış olduğu açıklamasında ''ülkemizin refah seviyesinin artması, demokrasi standartlarının yükseltilmesi, bireysel hak arama imkanlarının genişletilmesi gibi bir çok hususta önceki maddelere göre devletin çok daha ileri, modern bir yapıya kavuşacağına inanıyoruz'' derken, İSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Yavuz Canikli  ise, ''İş dünyasına bakan yönü ile artık fuar ya da iş gezilerine giderken havaalanından geri dönmeye son diyebileceğimiz bir değişikliğe ''EVET''  demeliyiz, bireysel hak arama alanlarının genişletilmesi ile haklarımızı  Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde aramak yerine kendi ülkemizin Anayasa Mahkemesinde arayabilmemize olanak sağlayan bu değişikliğe ''EVET'' demeliyiz'' açıklamalarında bulundu.

Genç İSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emin ERİŞEN ise, ''Yüzyıllar süren milletçe gerileme sürecine yine milletimiz adına ''DUR'' diyecek olan ve bir çok fırsatı içinde barındıran bu Anayasa değişikliği paketine özellikle ''İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın'' perspektifine uygun bir zemin sağlayacağına inandığımız için GENÇ İSİAD olarak  ''EVET''  diyeceklerini açıkladı.

İstanbul Sanayici ve İşadamları Derneği 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak olan Anayasa Değişikliği oylamasında kararını ''EVET'' olarak açıkladı.

Habertimes.com

Etiketler :