Işık Koşaner'e kötü haber

Işık Koşaner'e kötü haber

Genç Siviller üyesi bir grup, eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'e ait olduğu iddia edilen ses kayıtları hakkında inceleme başlatılarak sorumluların cezalandırılması için suç duyurusunda bulundu

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen grup üyeleri şikayet dilekçesini savcılığa verdi. Koşaner'e ait olduğu belirtilen ses kayıtları hakkında suç duyurusunda bulunan grup, internete düşen bu kayıtlarla ile ilgili işlem başlatılmasını istedi. Ses kaydındaki konuşmanın ne zaman ve nerede yapıldığının tespit edilmesinin istendiği dilekçede, "Hantepe'de ihmali bulunan birimlere karşı herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?" diye soruldu. Koşaner'in halkın içinde olunması gerektiğini belirtirken kullandığı "Polisle, itle mitle yakın temasta olun" sözüne yer verilen dilekçede, 'it'ten kast edilenin kim olduğunun cevaplanması istendi.

"Balyoz Planı'nda günahın 1. Ordu Komutanlığı'na ait olduğunu söyleyen Koşaner'in bu konudaki bilgilerini savcılarla paylaşıp paylaşmadığı sorulan dilekçede, "Koşaner'in 'Bir erimizi kendimiz vurduk' sözlerindeki o er kimdir? Ölüm sebebi ailesine nasıl açıklanmıştır? Bu olayın sorumluları kimlerdir? Ve olayla ilgili bir soruşturma var mıdır? Yoksa neden soruşturmaya gerek duyulmamıştır?" denildi. Dilekçede, Koşaner'in diğer sözlerine de yer verilerek, konuşmada geçen ifadelerin açılanması talep edildi.

Suç duyurusunda bulunduktan sonra adliye çıkışında basına açıklama yapan Genç Siviller'den Fatih Demirci, "Bu duyduklarımızla bayrama, tatile içimiz elvermedi." dedi.

Yanlışlıkla alnından vurulan, kötü karakollara canlı hedef gibi bırakılan, toprağa tohum gibi saçılmış mayınlarla hayatı kararmış tüm insanlar için adliyede olduklarını belirten Demirci, "Bugüne kadar yapılan darbelerin ve darbe girişimlerinin dayanağı 35. maddenin ordunun başındaki adam için hala bir müdahale yapma gerekçesi olduğunu meclise göstermek için buradayız." diye konuştu.

"TSK ise hesap veren bir kurum olsaydı Işık Koşener'in itiraf ettiği gerçekler rapor olarak kamuoyuna sunulurdu." ifadelerini kullanan Demirci, "EskiGenelkurmayBaşkanı Işık Koşener'in dudak uçuklatan itiraflarının internette yayımlanması üzerine konuşmanın kendisiyle ilgili tek bir söz söylemeyip ortam dinlemesi yapanların peşine düşülmesini isteyen AKP,CHPve MHP sözcülerini de suçu örtme girişimi içinde olmakla itham ediyoruz."

Konuşmada yer alan bilgilerin şahsi olmadığını ifade eden Demirci, "Zaten bilmeye hakkımız olan şeyi ortam dinlemesiyle elde etmiş olunmasını bir hakkın sahibine teslim edilmesidir." dedi. Demirci, bilgi edinme hakkını kullanarak aynı soruları Başbakanlık İletişim Merkezi'ne de gönderdiklerini söyledi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.