Işık Süvarileri gönülleri mest etti

Işık Süvarileri gönülleri mest etti

Mersin'in Tarsus ilçesinde Tarsus Girişimci İşadamları Derneği (TAGİD) organizasyonuyla sahne alan Işık Süvarileri adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

Işık Süvarileri adlı oyun dünyalarını bir valize sığdıran birkaç eğitim gönüllüsünün Türkiye'den ayrılışını ve Orta Asya'da nasıl karşılandıklarını konu alıyor.

75.Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen tiyatroya, Belediye Başkan Vekili Hikmet Avşar, Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, belediye meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Hakkı Meniz ve çok sayıda davetli katıldı.

Sahnelenen tiyatro sonunda duygularını ifade eden Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, ''Gerçekten çok duygusal sahneleri yaşadık. Bu tiyatroyla yudum yudum, adım adım Anadolu'dan Orta Asya'ya gittik. Atalarımızın doğup büyüdükleri yerlere bizi götürdüler. Bir şair ne güzel ifade etmiş; 'At sırtında gittiniz uçakla geri döndünüz/ Çekik gözlü gittiniz çakır gözlü döndünüz'. İşte bizim kardeşlerimizde ellerinde sadece bavullarıyla, kitaplarıyla, dualarla gittiler, oralarda Türk bayrağını dalgalandırdılar, güzel Türkçemizi öğrettiler ve geleneklerimizi yaşattılar. Bu hizmeti verenlere canı gönülden teşekkür ediyorum'' dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Hakkı Meniz, sahnelenen oyun karşınında çok duygulandığını belirterek, Adem Tatlı'ların Hacı Kemal Erimez lerin yapmış olduğu fedakarlıkların unutulmayacağını belirterek, onların civanmertliklerinin kendilerine bu kutlu hizmet yolunda rehber olacağını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :