İşkenceci Binbaşı Yıldıran'ın Oğlu İlk kez konuştu

İşkenceci Binbaşı Yıldıran'ın Oğlu İlk kez konuştu

22 ekim 1988'de PKK'lı bir militan tarafından bir halk otobüsünde başına kurşun sıkılarak şehit edilen Esat Oktay Yıldıran'ın oğlu Timuçin Yıldıran ilk kez bir canlı yayına katıldı.

Yaşar Okuyan ve Nagehan Alçı'nın iddiaları üzerine Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Med-Cezir programına telefonla bağlanan Timuçin Yıldırın canlı yayında babasını savundu.

Yaşar Okuyan'ın babasının kuyumcularla içli dışlı olduğu iddialarına cevap veren Timuçin Yıldıran "Kuyumcularla bu kadar içli dışlı olan bir subay, nasıl bir halk otobüsünde şehit edilebilir?" sorusunu yöneltti.

TALEBİMİZ OLMADI
İstanbul Fatih'te bulunan şehit anıtına babasının isminin yazılması konusunda aile olarak talepleri olmadığını söyleyen Yıldıran, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın babasının ismini anıta yazdırdığını söyledi.

BABAM PKK'NIN EMRİYLE ŞEHİT EDİLDİ
Babasının PKK lideri Öcalan'ın eski karısı Kesire Öcalan'ın emriyle şehit edildiğini ifade eden Yıldıran, babasına yönelik öldürüldü ifadelerini tasvip etmediklerini babasının şehit mertebesine ulaştığını belirtti.

BABANIZ ŞEHİT EDİLMEDİ, BABAN İŞKENCECİYDİ
Diyarbakır Cezaevinde yapılan işkenceleri hatırlatan Nagehan Alçı " Siz şehit diyorsunuz ama Diyarbakır Cezaevindeki anılar ortak. Orada bir insanlık dramı yaşandı. Orada insanlara insan pisliği yedirildi. Orada insanlara köpekler tecavüz ettirildi. Köpeklerin karşısında selam durduruldu. İnsanlık ayaklar altına alındı. Ve bütün bunları yapan o dönemin komutanı sizin babanızdı. Siz bu işkencelere eleştirisel bir tavır takınıyor musunuz? İşkenceleri inkar mı ediyorsunuz?" dedi.

BABAM İŞKENCE YAPMADI
Babasının 12 Eylül'de Diyarbakır Cezaevinde işkence yaptığı iddialarına da yanıt veren Yıldıran "Benim babam sadece oraya 2.5 aylığına komutan olarak değil, iç güvenlik amiri olarak gönderildi. Babam görev yaptığı sürede iç güvenlik amiri olarak görev yaptı. Benim babam işkence yapmadı. Babamı işkenceyle suçladılar. " dedi.

NAGEHAN ALÇI'YA CANLI YAYINDA TEPKİ
Nagehan Alçı canlı yayında Esat Oktay Yıldıran'ın işkence yaptığını savunup, Yıldıran'ın şehit edildiğine inanmadığını söyleyince canlı yayında sert tartışmalar yaşandı. Timuçin Yıldıran babası hakkındaki işkenceci iddialarının iftira olduğun savunurken, Nagehan Alçı'nın "Babanız şehit değildir" sözlerine de tepki gösterdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum