İşkenceleri anlatmaktan utanıyorum

İşkenceleri anlatmaktan utanıyorum

13 yıl cezaevinde yatmış ülkücü avukat Vecdet Ersoy, “Uğruna ölümü göze aldığımız devlet bize işkence yaptı"

UĞRUNA ÖLÜMÜ GÖZE ALDIĞIMIZ DEVLET BİZE İŞKENCE YAPTI

13 yıl cezaevinde yatmış ülkücü avukat Vecdet Ersoy, “Uğruna ölümü göze aldığımız devlet bize işkence yaptı, ama 12 Eylül’e rağmen yıkılmadık, başımız dimdik, o şeref bize yeter” dedi.

Ersoy, anayasa değişikliğine ilişkin referanduma siyasi bakmadığını, fakat Türkiye’nin içinde bulunduğu sosyoekonomik durum ve insan hakları göz önüne alındığında olumlu değerlendirdiğini söyledi.

Değişiklik paketinde bir sorun olmadığının altını çizen Ersoy, referandum çalışmalarının ülkeyi genel seçim havasına soktuğundan yakındı. Bunu son derece yanlış bulduğunu ifade eden Ersoy, vatandaşların da anayasa değişiklik paketinden bihaber olduğunu savundu. Ülkücü avukat, “Ülkede sanki genel bir seçim havası varmış gibi. Referandumdan sonra gelecekte ne gibi değişiklikler olacağı konusunda vatandaş aydınlatılmış değil, ama anayasa değişikliğine baktığımızda olumlu buluyorum” dedi.

MHP işgal altında

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “evet” oyu verecek ülkücüleri eleştirdiği hatırlatılan Ersoy, “Sayın Bahçeli’nin yorumu kendisine ait, beni ilgilendirmiyor. Sayın Bahçeli’nin MHP’yi temsil ettiğini düşünmüyorum. MHP artık bize çok yabancı. Ben işgal altında olduğunu düşünüyorum. Ülkücü hareketi temsil etmeyen insanların güdümüne girdi. MHP olması gereken yerde değil” diye konuştu.

İşkenceleri anlatmaktan utanıyorum

Ersoy, 12 Eylül’de yaşadıkları sorulduğunda, “İşkencenin her türlüsünü tattık. Vatan için canınızı vermeye kalktığınızda, uğruna ölümü göze aldığınız devlet size işkence yapıyor, utanıyorum bundan. İşkenceleri konuşmak istemiyorum. Çilenin her türlüsünü çektik. 12 Eylül’e rağmen var olduk, yıkılmadık, başımız dimdik. O şeref bize yeter” yorumunu yaptı.

Başak Medya Ajans

Etiketler :