İskenderun'da 2500 kişiye iş imkanı

İskenderun'da 2500 kişiye iş imkanı

Başbakan Erdoğan, İskenderun Adalet Sarayı'nın açılışını yaparken yargı camiasına mesajlar verdi. Son dönemde peş peşe hizmete soktukları modern adliye binaları ile Türkiye'yi 'merdiven altı adalet'ten kurtardıklarını belirten Başbakan, yargı mensuplarına

Başbakan Tayyip Erdoğan, Hatay gezisinin ikinci gününde 20 önemli tesisin açılışını gerçekleştirdi. İlk olarak İskenderun Adliye Sarayı'nı hizmete sokan Erdoğan, yargı camiasına 'iki dakikada dosya incelemesi olmaz' mesajı verdi. Bununla birlikte, "Geciken adalet, adalet değildir." vurgusu yapan Başbakan, "Kararlar süratli verilsin, ama iki dakikada dosya incelemesi de olmasın. Hakkı verilsin. Halkımın yargıya güvendiği bir Türkiye; bu çok önemli. Onun için yasama, yürütme yargı kuvvetler ayrılığı prensibi içinde hepimizi görevimizi layıkı içinde yaparsak, Türkiye'yi tutana aşk olsun. Kimse bizi tutamaz." şeklinde konuştu. Son dönemde peş peşe hizmete soktukları adalet saraylarından örnek veren Erdoğan, "Artık merdiven altı adalet anlayışı yok." ifadesini kullandı. Dönemlerinde inşa edilen duble yollardan söz ederken de, "Benim insanım medeniyetimin bütün imkanlarından istifade etsin. George ediyor, Enke ediyor, Katerina ediyor da benim Ahmet'im, Hüseyin'im, Ayşe'm, Fatma'm niye etmesin?"diye sordu.

2 MİLYAR DOLARLIK DEV TESİSLERİ AÇTI

Başbakan Erdoğan, Dörtyol'da Atakaş Grubu ile Rus MMK Grubu'nun ortaklaşa kurduğu demir çelik tesisinin de açılışını yaptı. Ülkeye gelen doğrudan yatırım miktarını geçen yıl 4,5 milyar dolara çıkardıklarını belirten Erdoğan, ihracatın 8 yılda 36 milyar dolardan 114 milyar dolara yükseldiğini anlattı. Bu sayede dünyadaki en büyük 225 müteahhitlik firması arasında Türkiye'nin 2. sıraya yerleştiğini kaydetti. Buna rağmen ülkenin potansiyelini tam olarak harekete geçirememekten yakınarak, "Katma değeri yüksek alanlara da yönelmek durumundayız. Araba üretmek yanında araba tasarlamalı, kendi markamızı oluşturmalı, bilgisayar üretmeli, kendi markamızı yaratmalı, beyaz eşyada da yeni teknolojileri yeni markaları oluşturma peşinde olmalıyız." tespitlerini yaptı. Erdoğan, açılışı yapılan demir çelik fabrikasının özel sektör alanında, demir çelik alanında, Türkiye'de yapılan en büyük yabancı sermaye yatırımı olduğunu söyledi. Erdoğan'ın "örnek yatırım" olarak tanımladığı tesislerin özellikleri şöyle:

Özel sektör eliyle sıfırdan kurulmuş en büyük demir çelik fabrikası.

7 ayrı fabrikadan oluşan tesis 2 milyar dolara mal oldu ve 3 yılda bitirildi.

2.500 kişiye doğrudan, 10 bin kişiye dolaylı istihdam sağlayacak.

Yıllık üretim hedefi 2,5 milyon ton sıvı çelik, 1,2 milyon ton asitlenmiş sac, 900 bin ton galvanizli sac.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :