İskenderunda Yolcu otobüsü Devrildi

İskenderunda Yolcu otobüsü Devrildi

Hatay'ın İskenderun İlçesinde akşam saatlerinde yolcu otobüsünün kaza yapması sonucu 2 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. Nine ve torununun kucak kucağa sarılarak hayatını kaybetmesi yolcuları göz yaşlarına boğdu.

Hatay'dan aldığı yolcuları Kayseriye götüren Eyüp Çiçekyurt'un kullandığı 38 FA 964 plakalı yolcu otobüsü, yolun yağmur sonrası kayganlaşması nedeniyle İskenderun çıkışında Liman B kapısı önünde virajı alamayarak devrildi. Kazada 60 yaşındaki Minbibi Halbabe ve 1,5 yaşındaki torunu Ayşe Muhammedi, hayatını kaybetti.

Nine ve torununun kucak kucağa sarılarak hayatını kaybetmesi ise kaza yerine gelen yakınlarını ve yolcuları göz yaşlarına boğdu. Kaza sonrası Adana İskenderun E-5 karayolu uzun süre trafiğe kapandı. İskenderun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ve belediye İtfaiye ekipleri, kaza yerinde otobüsten yaralıları çıkarmak için yoğun çaba sarf etti. Çalışmaların ardından kapalı yol tek şeritten trafiğe açıldı. Kaza yerine gelen Ambulanslarla İskenderun Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılan yolculardan Muhamed Ersoy, İbrahim Kanat (20), Ahmet Erdoğan (23), Zeki Tuncer (47), Basri Sezer (20), İsmail Durmuş (28), Bülent Baklacı (19) ve ismi belirlenemeyen bir kişi, tedavi altına alındı. Diğer yolcuların ise sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Kazada hayatını kaybeden Afgan kökenli vatandaşların yakınları ise acı haberi alınca İskenderun Devlet Hastanesi'ne akın etti. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek de kaza yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Otobüs şoförü Eyüp Çiçekyurt'un gözaltına alındığı belirtilirken, Emniyet ekiplerinin kaza ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlattığı bildirildi.

Etiketler :